Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Estamariu i El Pont de Bar disposaran de banda ampla

Estamariu i El Pont de Bar disposaran de banda ampla

La Generalitat ha activat una estació base a Alàs i Cerc El departament de Governació també ha posat en marxa una nova instal.lació a Alins, al Pallars Sobirà

Banda ampla a l'Alt Pirineu
Banda ampla a l'Alt Pirineu
06/10/2008 12:25

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació, dins el pla Catalunya Connecta, ha activat quatre noves estacions base, als municipis d'Alàs i Cerc (Alt Urgell), Alins (Pallars Sobirà), i dues més a la comarca de l'Urgell, concretament a Rocallaura i Bellpuig. D'aquesta manera, les comarques de l'Alt Pirineu i Aran ja disposen de cinquanta estacions base que ofereixen Internet de banda ampla, mentre a Ponent ja són vint-i-cinc les instal·lades en el marc del pla.

L'estació que s'ha activat a Alàs i Cerc permetrà que puguin connectar-se a Internet de banda ampla els veïns d'Estamariu i El Pont de Bar -als nuclis del Pont de Bar i Aristot-. Pel que fa a l'estació base d'Alins, aquesta permetrà que puguin disposar del servei de banda ampla els nuclis d'aquest municipi d'Araós, Ainet de Besan i Alins.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha assegurat que 'dotar d'Internet d'alta velocitat municipis com aquests és clau per aconseguir la cohesió territorial del país, i un dels objectius principals del pla Catalunya Connecta'.

El projecte Banda Ampla Rural, inclòs en el Pla Catalunya Connecta, té l'objectiu de fer arribar l'accés a Internet de banda ampla a totes les poblacions de més de 50 habitants que no tinguin cobertura del servei ADSL, tot suprimint la fractura digital territorial existent en aquests moments i assolint la cohesió del país. L'empresa adjudicatària que desplega el servei amb tecnologia WIMAX és Iberbanda.

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació també ha activat el cercador web a l'adreça 'www.gencat.cat/societatdelainformacio' que permet, a través de simulacions per ordinador, consultar la cobertura actual de banda ampla dels municipis i visualitzar-la mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte