Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esterri d'Àneu acollirà les quartes Jornades per a l'Excel·lència del sector sanitari

Esterri d'Àneu acollirà les quartes Jornades per a l'Excel·lència del sector sanitari

L'edició d'enguany, el 7 de setembre, se centrarà en la relació entre la sanitat pública i la privada. Entre els ponents hi haurà Antoni Martí, Pau Donés, Jaume Padrós i Jordi Tarruella
Hospital del Pallars
30/08/2017 17:40

Les relacions entre el sector públic i el privat seran un dels eixos centrals de les Jornades per a l'Excel·lència Mèdica, que tindran lloc el 7 d’octubre a Esterri d’Àneu. Es preveu que unes 240 persones es reuneixin en una cita que, segons els organitzadors, "es consolida com a punt de trobada d’empresaris i professionals de la zona del Pirineu". Entre els ponents participants destaquen noms com Antoni Martí, Cap de govern d’Andorra, o Pau Donés, cantant del grup Jarabe de Palo.

Les Jornades per a l’Excel·lència celebren la seva quarta edició i volen posar el focus en el funcionament i el futur del sistema sanitari, "un tema d’interès social que s’abordarà a través de l’experiència i les reflexions de veus qualificades del sector i de les institucions", afirmen. El president de les Jornades, Jesús Montoliu, ha explicat a la presentació, a l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, que l’objectiu de l’esdeveniment, en el qual enguany s’espera reunir més de 240 assistents, és el de “donar eines de coneixement i millora contínua als professionals del sector sanitari.”

En aquesta ocasió, el fòrum reunirà ponents àmpliament reconeguts de l’àmbit institucional i del sector mèdic. A banda d'Antoni Martí i Pau Donés, també hi intervindran Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, i Jordi Tarruella, vicepresident de l'associació de defensa dels usuaris AICEC-ADICAE. També hi haurà un diàleg envers l’alta tecnologia dins de la medicina, amb els doctors Vicenç Martínez Ibáñez, Gerent de l’Hospital de la Vall d’Hebron, i Jaume Raventós, Director d’Innovació de l’ICS. “Tots ells estan vinculats d’una o altra manera al sistema sanitari i a l’excel·lència professional i compartiran els seus casos i les seves perspectives de futur amb els participants”, explica Montoliu.

Virtuts i defectes

El doctor Josep Ordi, Director Tècnic de les Jornades i President de la Fundació Catalana Lupus, va oferir durant la presentació, una primera reflexió envers les virtuts i els defectes d’un sistema que “ha de treballar per ser sostenible en el futur”. Per debatre quin és el millor model possible que ha d’adoptar la sanitat, i sota el títol ‘El futur de la sanitat: un canvi necessari’, les Jornades centraran el debat envers tres grans eixos fonamentals del sistema sanitari com són  "la dicotomia entre l’eix públic i el privat, la medicina de proximitat al món rural i la medicina hospitalària de tercer nivell".

Les Jornades per a l’Excel·lència es van crear per part d'una associació d’empresaris i professionals de les comarques de muntanya. El desembre de 2013 van celebrar la primera conferència, 'Present i futur de l’empresa catalana', una cita que s’ha anat consolidant des de llavors com a espai de trobada i debat pels petits empresaris i professionals de la zona del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte