Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esterri d'Àneu tindrà un circuit de 25 escultures de fusta de flora i fauna del Pirineu fetes amb troncs d'arbres

Esterri d'Àneu tindrà un circuit de 25 escultures de fusta de flora i fauna del Pirineu fetes amb troncs d'arbres

Els pins i avets s'havien de tallar perquè eren un perill sobretot a l'hivern quan s'hi acumulava neu. L'Ajuntament s'ha compromès a replantar el doble d'arbres que han arrencat

Treball de creació de les escultures de fusta
Treball de creació de les escultures de fusta
28/07/2020 12:55

L'Ajuntament d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) ha començat a dissenyar el que serà un circuit d'escultures de fusta inspirades amb la flora i la fauna del Pirineu.

L'alcalde del municipi, Pere Ticó, ha explicat que a diferents indrets del poble hi havia arbres que s'havien de retirar perquè eren "un perill" pels veïns. A l'hivern, amb el pes de la neu i el vent, amenaçaven de trencar-se. Per evitar mals majors, el consistori va decidir arrencar-los. Finalment, l'alternativa a arrencar-los, ha estat tallar-los i deixar el tronc principal per fer-ne escultures. En total, seran unes 25 repartides per cinc espais del poble.

Ticó ha assenyalat que, tant el procés de construcció de les escultures, que s'està fent aquests dies, com el resultat final, s'ha de convertir en un reclam turístic. Les escultures les fa un artesà amb motoserra. L'encarregat de la realització de les escultures és l'artista Roger Vidal Coral. L'eina que utilitza per fer les escultures és la motoserra.

Aixi, les feines de retirada dels arbres eren molt costoses econòmicament i l'Ajuntament va buscar una alternativa més barata i artística. Convertir els troncs en escultures ha reduït el cost en un 50%. Els arbres solament s'han tallat i no s'han hagut d'arrencar.

L'Ajuntament d'Esterri d'Aneu s'ha compromès a replantar el doble d'arbres que han arrencat. Ticó ha explicat que per fer-ho es buscaran espècies que no es facin tan grans com els pins i avets, per evitar en un futur trobar-se amb la mateixa problemàtica.


Mostrar formulari de contacte