Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Esteve Mateu competeix al Campionat de la Mediterrània d'Escacs, a Egipte

Esteve Mateu competeix al Campionat de la Mediterrània d'Escacs, a Egipte

L'escaquista urgellenc, representant de la Federació Andorrana, ha obtingut una 22a posició final. Des de l'any 2008 forma part de l'EC Valls d'Andorra

Esteve Mateu (Foto: Escacs Club Valls d'Andorra)
Esteve Mateu (Foto: Escacs Club Valls d'Andorra)
16/11/2022 14:05

L'urgellenc Esteve Mateu Guiu ha participat aquesta setmana passada al 12è Campionat de la Mediterrània d'Escacs, que s'ha disputat a la capital d'Egipte, el Caire. L'escaquista, que és jugador de la Federació Andorrana i actualment treballa al Principat, hi ha pres part com a representant d'Andorra, després que prèviament havia obtingut la plaça al campionat nacional. Mateu va completar la seva participació amb una 22a posició, després de sumar 4 victòries, 4 derrotes i una partida amb taules.

Esteve Mateu es va iniciar en aquest esport de ben jove a la Seu d'Urgell, des d'on ja va destacar en campionats de Catalunya. Quan va arribar a l'etapa juvenil, al 2008, li va sorgir l'oportunitat de fitxar per l'Escacs Club Valls d'Andorra i al cap de dos anys, al 2010, es va incorporar també als equips nacionals andorrans. Des de llavors ha participat en diversos torneigs internacionals i ha mantingut així el vincle amb els escacs al més alt nivell.

En una entrevista al programa 'Poliesportiu' de RàdioSeu, ell mateix ha explicat que està molt satisfet amb l'experiència del Campionat de la Mediterrània i amb el resultat, malgrat que l'última partida li va deixar "un regust de boca agredolç", perquè no es va completar com esperava i creu que encara hauria pogut obtenir una classificació millor.

De fet, Esteve Mateu recorda que, malgrat que molta gent ho desconeix, campionats com aquest comporten un alt grau d'exigència per als participants, sobretot a nivell psicològic. Així, per exemple, en aquest torneig ell mateix ha disputat un total de nou rondes i una de les seves partides va arribar a superar les cinc hores de durada. En aquest sentit, les partides que va disputar duraven de mitjana unes quatre hores. Tot plegat, assenyala, fa que amb el pas dels dies hi hagi un desgast que pot acabar influint en els resultats, perquè "són molts dies, molta tensió i un no parar". Un cansament, hi afegeix, "que també es pot produir en d'altres situacions sempre que fem una activitat molt intensa".

Resultats

El torneig d'aquesta setmana passada comptava amb majoria de participants del país amfitrió, Egipte, que també ha dominat els primers llocs, amb la victòria d'Adly Ahmed i el segon lloc per al seu compatriota Fawzy Adham. La tercera posició va ser per al grec Alexakis Dimitris, mentre que els cinc llocs següents -del 4t al 8è- van ser novament per a participants egipcis. En aquest sentit, Esteve Mateu va quedar a la part mitja-alta de la classificació. Per damunt seu, a banda de Dimitris, els millors classificats europeus han estat la croata Ana Berke (14a), els grecs Markatonaki Haritomeni i Pavlidou Ekaterini (16è i 17è), el maltès Pace Colin (18è) i l'espanyola Rebeca Jiménez (21a).

Esteve Mateu, nascut a la Seu l'any 1992, és enginyer aeronàutic de professió i fins aquest any passat va treballar a Anglaterra per al prestigiós fabricant de motors i automòbils Rolls-Royce. En l'àmbit purament esportiu, a la llista de la FIDE del 2020 hi tenia un Elo de 2.043 punts. Prèviament, va ser campió cadet del torneig territorial de Lleida l'any 2008. I ja incorporat a la Federació Andorrana, al 2011 va ser el millor jugador nacional a l'Obert Internacional d'Andorra. Més endavant, al 2014 va ser considerat el millor jugador de la Lliga Catalana, juntament amb el Gran Mestre Àlvar Alonso Rosell, amb 9 punts d'11 possibles, i va aconseguir així la seva primera norma de Mestre Català.

Mostrar formulari de contacte