Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Estripagecs Teatre i l'Associació 'Karamala' organitzen una estada de percussió i dansa africana

Estripagecs Teatre i l'Associació 'Karamala' organitzen una estada de percussió i dansa africana

Els tallers es faran a la Seu del 24 al 28 d'agost Les classes finalitzaran amb una exhibició durant la Rua de la Festa Major

Dansa africana - Estada a la Seu
Dansa africana - Estada a la Seu
10/08/2009 18:30

La companyia teatral ‘Estripagecs Teatre’ i l’Associació cultural ‘Karamala’, organitzen del 24 al 28 d’agost una estada a la Seu d’Urgell de dansa i percussió africana. Els tallers els dirigiran el ballarí, coreògraf i professor de dansa africana tradicional, Hadji Sonko; la professora de dansa formada a Nova York, Núria Muñoz i el mestre de djembè i músic, Mor Sylla.

Aquesta iniciativa, segons ha explicat una de les promotores, Montse Garriga, “és la continuació d’un primer taller dut a terme el mes de maig, i que va tenir força èxit”. Un altre dels organitzadors de l’stage, Pere Tomàs, afirma que que la introducció a aquests ritmes africans “és senzilla i molt gratificant”.

Les classes, adreçades a tots els públics i nivells, constaran de 4 parts. La primera és d’escalfament, basat en estiraments, respiració i moviments globals de fàcil coordinació per prendre consciència del cos i del moviment. En segon lloc, es faran diagonals, on s’aprendrà moviments tècnics amb desplaçament, fent especial èmfasi en el ritme musical. La tercera part anirà destinada a desenvolupar una frase coreogràfica per estudiar les transicions dels passos de dansa. Per últim, es farà l’aprenentatge d’una coreografia tradicional amb cant, ball i interpretació.

En relació amb les classes de percussió, l’instrument que s’estudiarà és el djembè i els seus ritmes. En la part més teòrica, s’explicarà l’origen d’aquest instrument, com està fet, i la tècnica de la posició de mans. També es preveu l’estudi d’un ritme tradicional.

Els tallers es poden cursar els quatre dies o bé en classes soltes. L’estada acabarà amb una exhibició durant la Rua de la Festa Major de la Seu d’Urgell. El preu dels dos tallers, de percussió i dansa, és de 100 euros. Per a només un dels tallers, el preu és de 60 euros. Els menors de 16 anys gaudeixen de preus més reduïts. Els costaran 70 o bé 40 euros.

L’Associació Cultural ‘Karamala’ promou la cultura africana al nostre país i fomenta l’intercanvi cultural amb el Senegal. Aquesta entitat organitza viatges culturals i estades de dansa i percussió africana en aquest país.

Mostrar formulari de contacte