Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Estudiants de l'Institut Joan Brudieu visiten Mallorca

Estudiants de l'Institut Joan Brudieu visiten Mallorca

Una vintena d'alumnes de primer d'ESO han dut a terme una intercanvi amb l'Institut Santanyí. L'objectiu és compartir les variants dialectals del català i potenciar l'autonomia dels infants
Intercanvi entre l'INS Joan Brudieu i l'INS Santanyí (Foto: INS Joan Brudieu)
02/05/2016 14:10

Una vintena de joves de primer d'ESO de l'Institut Joan Brudieu de la Seu d'Urgell han dut a terme del 26 al 29 d'abril un intercanvi amb estudiants de l'Institut Santanyí de Mallorca, que ja van visitar la capital urgellenca el passat mes de gener.

Els estudiants urgellencs han pogut gaudir de diverses activitats a l'illa, com una visita a Santanyí, una excursió al mercat de Sineu amb l'explicació de llegendes tradicionals, una sortida a la platja de S'Amarador (Parc Natural de Mondragó), a més d'activitats esportives i de natura.

La proposta s'ha emmarcat en la col.laboració existent des de fa onze anys entre els departament de Llengua Catalana d'ambdós centres educatius. L'intercanvi té com a objectiu enfortir el coneixement d'una varietat dialectal del català, el mallorquí, a més de potenciar l'autonomia dels nens, la capacitat d'adaptació en un altre entorn i en les famílies acollidores.

Intercanvi

Els estudiants de Mallorca ja van fer la seva estada a la capital urgellenc del 25 al 29 de gener i van aprofitar el viatge per visitar el centre històric de la Seu, l'Espai Ermengol i el Parc del Segre. Els joves també van practicar esquí de fons a l'estació de Lles, van passar una jornada a Andorra, gaudint d'activitats com Caldea, i van poder conèixer de prop l'empresa agroalimentària La Reula. El programa també va incloure un sopar organitzat per les famílies acollidores, al qual es van afegir productes típics de Mallorca.

Mostrar formulari de contacte