Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Eurona explotarà la xarxa de telecomunicacions sense fils del Consell Comarcal

Eurona explotarà la xarxa de telecomunicacions sense fils del Consell Comarcal

L'empresa operarà des de 15 torres propietat de l’ens alturgellenc El ple rebutja una moció del PSC-Progrés per elaborar un Pla Estratègic de Telecomunicacions

Banda ampla a l'Alt Pirineu
Banda ampla a l'Alt Pirineu
10/10/2008 12:10

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha establert un contracte amb l’empresa Eurona Wifi Networks, S.L., per a l’explotació de la xarxa de telecomunicacions amb tecnologia sense fils a la comarca durant un període de dos anys. Aquesta empresa haurà de garantir el servei d’Internet en 15 torres de telecomunicació propietat del l’ens alturgellenc.

El contracte amb Eurona estableix que els usuaris hauran de pagar cent euros per donar-se d’alta, i vuitanta euros més per llogar l’aparell de connexió. La tarifa mensual d’accés a Internet (d’un mega) serà de 24,50 euros. Des del Consell Comarcal, el regidor responsable de Noves Tecnologies, Josep Maria Cequiel, va assegurar, però, “que s’intentarà rebaixar els costos amb promocions”. I va afegir: “Un cop estabilitzat el servei també es podran adequar les tarifes”. L’equip de govern va defensar la bona feina feta per Eurona fins ara, que ja ha captat més de seixanta usuaris.

L’aprovació de la modificació del contracte amb l’empresa de telecomunicacions Eurona no va comptar, però, amb el suport del grup del PSC-Progrés Municipal, que va abstenir-se. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, va dubtar de la fiabilitat de l’operador, poc consolidat en el mercat català. Així mateix, també va qüestionar l’assistència tècnica que ofereix l’empresa i el cost. Per Ordeig, “era molt més segur haver contractat Iberbanda, empresa vinculada a la Generalitat de Catalunya, que actualment desplega el Pla Catalunya Connecta”.

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha rebutjat aquest dijous la moció del grup del PSC per elaborar un Pla Estratègic de Telecomunicacions. L’equip de govern (CIU i ERC) va assegurar que actualment es té constància del funcionament de les noves tecnologies a la comarca a través del programa Catalunya Connecta. Així mateix, va defensar que existeix un estudi exhaustiu sobre el terreny elaborat pels tècnics comarcals, que estableix l’estat dels diversos serveis a l’Alt Urgell.

El principal partit de l’oposició sol.licitava a l’equip de govern encarregar a finals d’any un estudi que determinés la situació en què es troben les comunicacions de telefonia mòbil, fixa, internet i televisió a tots els nuclis de la comarca, per tal de detectar també les incidències i anomalies en el seu funcionament. El portaveu socialista, Òscar Ordeig, insistia en el fet que “després de rebre tres milions d’euros en subvencions per a la millora de les infraestructures tecnològiques a la comarca, l’Alt Urgell és a la cua en l’àmbit de les noves tecnologies”. Ordeig remarcava ahir que “s’ha fet una mala gestió dels diners” en telecomunicacions, que han afavorit més la Seu que no pas els nuclis més petits de la comarca.

Mostrar formulari de contacte