Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Excel·lent balanç a la Seu del Festival del Joc del Pirineu

Excel·lent balanç a la Seu del Festival del Joc del Pirineu

La quarta edició de l'esdeveniment lúdic tanca amb 3.600 participants vinguts d’arreu de Catalunya. L'organització destaca el perfil intergeneracional del públic
11/03/2019 18:10

El Festival del Joc del Pirineu de la Seu d’Urgell ha tancat portes aquest diumenge amb un nou èxit de públic, ja que ha arribat als 3.600 participants. Aquesta xifra suposa un 30 per cent més de visites que l'any passat.

El gruix més important de jugadors s'ha comptabilitzat a la gran ludoteca instal·lada a la Sala de Sant Domènec (2.283 jugadors), epicentre del festival. En aquest espai s'han realitzat més de 1.000 préstecs de jocs. La resta de participants s'han repartit entre les partides exclusives (165 jugadors); la ludoteca avançada situada a l’Espai Ermengol (40 jugadors); la ludoteca de jocs de rol a la Sala La Cuina (40 jugadors); els jocs tradicionals de la plaça Patalín (150 jugadors), i la ludoteca de jocs gegants ubicada al Centre Cívic El Passeig (50 jugadors). A més a més, 313 persones han participat en el Concurs d’Aparadors Enredats; 14 persones han gaudit de l’activitat 'Descoberta medieval'; 9 han realitzat la 'Descoberta formatgera', i 9 persones més han jugat a la terrassa de l’Hotel Andria amb el 'vermujocs'.

Als assistents, de totes les edats, cal sumar-hi els 522 alumnes de primària i secundària dels diferents centres educatius de la Seu d’Urgell que els dies previs al festival han gaudit també del joc a la gran ludoteca de la Sala de Sant Domènec.

Premis 2019

El Festival del Joc del Pirineu ha lliurat per primera vegada el premi Amic del Joc a Jordi Roca. Pel que fa al premi al Millor Joc en català 2018, ha estat per a 'El monstre de colors', de Dani Gómez i Josep Maria Allué. El premi Millor Joc editat a Catalunya durant el 2018, ha estat per 'Shikoku', d’Eloi Pujades. Finalment, el premi Ayudar Jugando ha estat per a Xavi Socías, director del festival urgellenc.

Concurs 'Aparadors enredats'

Per segon any consecutiu, el Festival del Joc del Pirineu també ha organitzat el Concurs d’Aparadors Enredats, que ha mogut un nombrós públic familiar (313 persones) que ha buscat per les botigues de la Seu d’Urgell un objecte infiltrat.  

Els guanyadors d’aquest concurs han estat Rosa Rodrígues (premi UBSU), Albert Condomines (premi La Sonsònia), Roser Español (premi Pepe i Dalda), Núria Turet (premi AEAU) i Núria Aroca (premi AHAU)

  • Festival del Joc del Pirineu a la Sala de Sant Domènec (Foto: Ajuntament de la Seu)
  • Premis del Festival del Joc del Pirineu 2019 (Foto: Ajuntament de la Seu)

Mostrar formulari de contacte