Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bon balanç de l'11a edició de Picurt

Bon balanç de l'11a edició de Picurt

El documental basc 'Gutik Zura' s’endú el premi Gall Fer Pirineu. La mostra cinematogràfica, de la que n'han gaudit 2.500 persones, també ha reconegut la tasca de Marc Recha i Sisco Farràs

24/06/2017 23:00

Aquest dissabte s'ha posat a Artedó el punt i final al Picurt, que ha comptat amb cinc dies d’activitats vinculades al cinema, la muntanya i el Pirineu. La mostra, a la qual hi han assistit més de 2.500 persones, ha estat marcada per una major presència internacional, una ampliació dels territoris participants i la consolidació de la mostra competitiva.

Montse Guiu, directora del festival, ha destacat que "Picurt el fem tots" i s'ha dirigit a una carpa completament plena durant la cerimònia de cloenda de l'11a Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. En relació amb l'edició d'enguany, Guiu n'ha fet una valoració molt positiva, "tant per que fa a assistència com a nivell d’acceptació dels canvis introduïts", destacant que ha estat una edició molt internacional.

Com en anys anteriors, s'ha fet el reconeixement Gall Fer, que aquest any s'ha atorgat al director Marc Recha per la seva trajectòria cinematogràfica. 

Documentals premiats

Durant la cloenda també s'ha donat a conèixer el veredicte dels documentals premiats, escollits per un jurat internacional d’entre més de 170 obres rebudes de més de 17 països.

El Premi Gall Fer Pirineu-Ciutat de La Seu d’Urgell s'ha lliurat al film "Gutik Zura", de Jon Maia i Mari Jose Barriola Baraibar. Es tracta d'una pel·lícula on l’essència del bosc i la fusta és utilitzada com a metàfora de la vida i la història basca. La tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Anna Vives, ha fet entrega dels 2.000 euros de premi.

Rauf de Baris Kaya i Soner Caner han guanyat el Premi Gall Fer Internacional Endesa. El guardó l'ha lliurat Eugeni Bregolat, exambaixador d’Espanya a la Xina. Aquest documental ha rebut 1.500 euros, "pel seu retrat intens de la preadolescència i un tractament intel.ligent del conflicte kurd".

Projeccions

Picurt ha comptat en l’última sessió cinematogràfica amb la projecció de “Wolves”, una pel·lícula d’Àlvaro Rodríguez que narra les peripècies d’un pilot que fuig camp a través després d’estavellar el seu avió. Durant la segona part, s'ha passat també curts de les diferents seccions com “The Marathon Diary”, “Otzarreta”, “Ailleurs”, “Acro” o “Incognita Patagonia”. Artedó també ha acollit el tradicional sopar de la vaca.

Cal destacar que divendres a la nit es va entregar del Quart Premi Josep Virós al dinamista cultural Sisco Farràs, un historiador capdavanter del projecte “Botigues-Museu”, situades al poble de Salàs. Durant anys ha recollit un gran nombre d’objectes de la memòria històrica recreant l’ambientació d’aquests espais oberts al públic. La jornada va cloure amb l’actuació de Love-it al poble d’Artedó.

GALERIA D'IMATGES

  • Homenatge a Marc Recha
    Homenatge a Marc Recha
  • Premi Josep Virós 2017
    Premi Josep Virós 2017

Mostrar formulari de contacte