Èxit de la 22a Festa del Trinxat, amb prop d'un miler de comensals
Èxit de participació a la 22a edició de la Festa del Trinxat, que es va celebrar aquest dissabte passat al Poliesportiu de Puigcerdà. El sopar s'ha refermat com un dels principals actes socials de la Cerdanya i també com un dels esdeveniments gastronòmics de referència a Catalunya.
Finalment la vetllada va reunir prop d'un miler de comensals -980 en total, tot superant la previsió inicial i novament amb una àmplia presència de representants polítics, encapçalats pel Síndic General d'Andorra, Vicenç Mateu, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, juntament amb diversos portaveus parlamentaris, diputats, senadors, alcaldes i representants d'entitats culturals, econòmiques i gastronòmiques.
Atesa la coincidència amb el Carnaval, es va organitzar un concurs de màscares, amb premis com ara un cap de setmana a Sant Antoni de Calonge, ofert pel patronat de turisme de Calonge, i un forfet per a La Molina. Es va premiar la parella més elegant i la millor taula.
Enguany els plats que van acompanyar el trinxat amb rosta van ser un ou ecològic cuit a baixa temperatura, amb sopa de ceba, i un jarret de ral confitat amb llit de pera de Puigcerdà, a proposta del col·lectiu gastronòmic Cuina Pirinenca de Cerdanya. Els embotits i els formatges de la vall van presidir la taula, dins de l'objectiu de reivindicar els productes locals, presents en totes les parts del sopar gràcies a la col·laboració d'un gran nombre de restaurants, pastisseries, elaboradors i distribuïdors de la comarca i també de contrades veïnes.