Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit de l'estrena de l'obra de teatre 'Andorra' a Encamp

Èxit de l'estrena de l'obra de teatre 'Andorra' a Encamp

El muntatge, basat en el text del segle XX del suís Max Frisch, el posen en escena un conjunt d'actors amb segell andorrà i que inclou Roger Casamajor. La primera representació al país ha exhaurit les entrades disponibles
28/03/2024 17:55

La Sala de Festes del Complex d'Encamp ha viscut aquest dimecres a la nit una jornada especial amb l'estrena de l'obra de teatre titulada 'Andorra', creada al segle XX per el suís Max Frisch i que dirigeix Ester Nadal. La primícia va exhaurir les entrades disponibles i va finalitzar amb una ovació d'un públic captivat per la feina feta damunt l'escenari per un grup artístic amb molta marca andorrana.

El muntatge suposava un repte per a la directora, tenint en compte el nom de l'obra i el fet que és considerada una de les obres magnes del teatre en alemany del segle XX. La posada en escena era a càrrec de Míriam Alamany, Oriol Cervera, Oriol Guillem, Quim Llisorgas, Carles Martínez, Eduard Muntada, Sergi Vallès, Marta Pelegrina i Roger Casamajor

'Andorra' explica la història de l'Andri, el fill il·legítim d'un "andorrà" de soca-rel a qui li fan creure que és un jueu adoptat. A partir d'aquí es desenvolupa tota una trama plena de prejudicis, falsa identitat i mentides, que obliguen l'espectador a reflexionar sobre aquests conceptes i la manera en què cada persona escull el seu camí vital i les conseqüències que deriven d'aquesta decisió. Tanmateix, tot i el títol de l'obra, l'autor la va crear tot imaginant un país fictici, que podria ser perfectament Andorra però que també guarda semblances amb d'altres països i en la qual, de fet, Max Frisch va voler fer una al·legoria de l'època del nazisme a Alemanya.

El conseller de cultura del Comú d'Encamp, Joan Sans, ha destacat que "gràcies a la bona entesa entre totes les parts, Comú d'Encamp, Escena Nacional d'Andorra i Teatre Nacional de Catalunya", s'ha pogut "portar a la parròquia una de les obres més escenificades encara ara, amb un segell andorrà que visibilitza, encara més si cal, el talent nacional existent i la qualitat de les produccions dutes a terme, alhora que esdevé una finestra d'exhibició cap a l'exterior".

Marta Pelegrina, una de les actrius protagonistes, ja va participar l’any passat en el projecte de la "Llançadora" impulsat pel Comú d’Encamp i ha valorat la seva experiència amb aquesta producció com “un projecte gran i una aventura”. Pelegrina assegura que “amb l’ENA m’he sentit molt a casa, i a Encamp, encara més".

Un dels centres d'atenció de l'obra ha estat també la presència de Roger Casamajor en el repartiment. El conegut actor andorrà ha qualificat com "un orgull i una il·lusió de poder venir aquí, amb un projecte de coproducció andorrana", i ha agraït al comú d’Encamp el fet de "donar suport a aquesta producció". Casamajor ha tingut un record per la directora Ester Nadal, que per motius personals no ha pogut ser present a l’estrena i de la qual n’ha destacat la claredat amb la que ha portat a escena aquesta peça teatral.

Sota el paraigua de l'Escena Nacional d'Andorra i del Teatre Nacional de Catalunya, l'obra ja havia deixat pinzellades de la seva qualitat artística en escena, amb grans actuacions al Teatre Nacional de Catalunya, i ara ho ha tornat a fer a Encamp. Un projecte que feia temps que s'intentava portar al Principat i que finalment ha estat possible, tot rebent a més a més la màxima acceptació per part dels veïns i veïnes que han omplert la Sala de Festes del Complex.

  • Estrena a Encamp de l'obra de teatre 'Andorra' (Foto: Comú d'Encamp)
  • Roger Casamajor interpreta, des de la platea i envoltat del públic, una escena de l'obra de teatre 'Andorra' (Foto: Comú d'Encamp)

Mostrar formulari de contacte