Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit del nou Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell, amb uns 1.600 visitants

Èxit del nou Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell, amb uns 1.600 visitants

La proposta s'ha estrenat omplint tots els passis que s'han fet al llarg dels dos darrers caps de setmana. El muntatge recrea diverses escenes del naixement de Jesucrist i d'oficis tradicionals en indrets del centre històric i del conjunt catedralici

02/01/2025 12:30

El nou Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell ha rebut uns 1.600 visitants en la seva primera experiència, que s'ha pogut veure al llarg dels dos darrers caps de setmana. L'organització s'ha mostrat molt satisfeta amb la rebuda que han tingut per part tant de veïns com de visitants, que han omplert els diversos passis que s'havien programat. De fet, per a la majoria les entrades ja s'havien exhaurit abans de l'inici de cada passi.

Ruben Fígols, un dels responsables del muntatge, ha explicat a RàdioSeu que estan "molt contents de la participació que hi ha hagut" i afirma que encara estan "assimilant aquests dos caps de setmana, perquè no ens imaginàvem que aquest primer any aniria tan bé". Finalment s'han fet vuit passis, entre els dies 21, 28 i 29 de desembre, i el límit que s'havien fixat per a cadascun era d'uns 200 visitants, de manera que s'han omplert totes les sessions que s'han dut a terme. Dos dels passis s'havien previst per al 22 de desembre al vespre, però aquell dia no es va poder fer a causa de les fortes ventades que van afectar la Seu -amb cops de fins a 100 quilòmetres per hora- i que, de fet, van malmetre algunes estructures que formaven part de la representació. Malgrat aquest contratemps, la satisfacció és total i això els empeny a preparar ja una segona edició. Les persones que havien comprat entrades pel dia 22 van ser resituades a les sessions del cap de setmana següent.

En nom de la direcció, Ruben Fígols ha donat les gràcies a tothom qui hi ha col·laborat i especialment a tot l'equip de voluntaris que s'hi han implicat, ja fos com a figurants o bé fent tasques logístiques i de control, perquè "sense ells res d'això no hauria estat possible". Un agraïment que fan extensiu a tothom qui ha anat a veure l'espectacle "per la confiança que ens han fet".

Recorregut pel nucli antic

En aquesta primera edició, el Pessebre Vivent de la Seu començava des del pati de la Biblioteca Sant Agustí i des d'allà els visitants s'endinsaven al carrer dels Canonges i trobaven a la placeta de Sant Miquel el primer quadre, el de l'Anunciació. Tot seguit el recorregut avançava cap al carrer dels Canonges, on s'hi recrea diversos oficis medievals. Al carrer de Sant Roc s'hi ubica el quadre de l'Edicte i hi actua un músic. La següent parada és al Pati Palau, on s'hi representa un petit mercat amb un ferrer, i a davant del Palau Episcopal s'hi ubica el quadre d'Herodes i els Romans.

El trajecte avançava després cap a la plaça del Deganat, on s'hi recrea un grup de pobres, leprosos i presos, i una mica més endavant hi apareixen uns pastors al costat del foc. Tot seguit, a l'entrada del Museu Diocesà hi ha el quadre del Naixement. Allà comença un dels punts més singulars del recorregut perquè passa pels Claustres de la Catedral, on hi ha un grup de monjos. A l'església de Sant Miquel s'hi farà la representació del Temple de Jesús. I per acabar, al Parc del Cadí hi haurà les Guàrdies Romanes i els Dimonis. En aquell indret els assistents eren obsequiats amb brou, vi i un entrepà de botifarra.

 

  • Un dels quadres del nou Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell, als claustres de la Catedral (Foto: RàdioSeu)
    Un dels quadres del nou Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell, als claustres de la Catedral (Foto: RàdioSeu)
  • Inici d'un dels passis de la primera edició del Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell
    Inici d'un dels passis de la primera edició del Pessebre Vivent de la Seu d'Urgell

Mostrar formulari de contacte