Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Èxit del primer Festival del Joc del Pirineu, amb més de 2.500 participants

Èxit del primer Festival del Joc del Pirineu, amb més de 2.500 participants

Satisfacció per la resposta del públic al nou certamen, pioner a les comarques de muntanya. La Sala de Sant Domènec ha acollit activitats i jocs de tot tipus i per a totes les edats

Festival del Joc del Pirineu 2016
Festival del Joc del Pirineu 2016
07/11/2016 17:13

Més de 2.500 persones de totes les edats han participat aquest del Primer Festival del Joc del Pirineu, que s'ha celebrat a la Seu d’Urgell. Veïns i visitants han pogut jugar amb els més de 220 jocs de taula que hi havia a la Sala de Sant Domènec, convertida durant tres dies en un gran ludoteca. Paral·lelament, l’associació Ayudar jugando, present en aquest certamen, ha realitzat al llarg del cap de setmana més de 600 préstecs de jocs.

L'Ajuntament de la Seu i Cheap Films, organitzadors de l'esdeveniment, s'han mostrat molt satisfets atès que s'ha superat amb escreix les previsions d'assistència que s'havien marcat inicialment i s'ha omplert en algunes de les activitats ofertes. L'espai de Sant Domènec es va estrenar divendres amb una jornada adreçada exclusivament als alumnes dels diferents centre educatius de la ciutat, com també als alumnes els Pla de Transició al Treball, de la Unitat d’Escolarització i del Taller Claror, amb l’assistència d’uns 200 nens i joves.

El públic urgellenc també ha gaudit de les novetats editorials dedicades als jocs, mentre que nadons de 0 a 3 també han tingut el seu espai propi. L'oferta s'ha complementat amb un plató de NoNameChannel, canal de youtube que ha mostrat el certamen pirinenc al món. Alhora s’hi han celebrat partides d’Home-llop a càrrec l’Associació de Lleure de l’Alt Urgell.

També han tingut una gran afluència de públic la resta activitats paral·leles al festival. És el cas de les xerrades de l’Escola de Pares de la Seu d’Urgell dedicades al joc i jugar; l’acte inaugural que va servir per apadrinar el festival, a càrrec del director del certamen del joc DAU Barcelona, Oriol Comas, i la presentació del joc Victus, basat en els fets de 1714, pel mateix autor, Toni Serradesanferm.

El 1r Festival del Joc del Pirineu ha estat organitzat per l’Ajuntament urgellenc i Cheap Films, i ha comptat amb la col·laboració de la Cooperativa Cadí, la Biblioteca Sant Agustí, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), l’Associació del Lleure Alt Urgell (ALLAU), el col·legi La Salle, Ayudar Jugando, No Name Channel, Devir i Guerra de Mitos.

Mostrar formulari de contacte