Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Bona valoració del taller a la Seu de feminisme per a homes en re-construcció

Bona valoració del taller a la Seu de feminisme per a homes en re-construcció

La proposta ha comptat amb una vintena de participants de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà. Arran de la trobada es vol crear un grup de treball d’homes de la comarca
Taller a la Seu d'Urgell de feminisme per a homes en re-construcció (Foto: Sílvia Trigueros)
20/12/2019 18:05

Una vintena d'homes de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, han participat aquest dijous a la Seu d'Urgell en un taller de feminisme per a homes en re-construcció, a càrrec de Nando Carnero, psicòleg especialitzat en gènere, masculinitats i violència masclista de l'entitat EntreHomes. L'activitat, que s'ha fet a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, l'han organitzat conjuntament el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) en Violència Masclista i l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU).

La sessió, amb una durada de tres hores, ha servit per reflexionar sobre quines són les conseqüències del sistema patriarcal en les dones i les persones LGBTI+, a nivell comunitari, social i global, i com s'ha viscut aquesta situació al llarg de la història. D'altra banda, en el taller s'han analitzat qüestions diverses sobre les dones, d'àmbit emocional, psicològic, laboral, sexual, relacional, familiar o de la salut, entre d'altres.

Un tema rellevant ha estat entendre què són i com funcionen els privilegis, avantatges, drets, beneficis o recursos que, suposadament, són compartits per tots, però només estan disponibles i garantits per al grup dominant, "que és qui té el poder, fa les regles, estableix les normes, i és des de la seva mirada que s'entén el que es normal i/o correcte". En aquest sentit, l'organització assenyala que els privilegis tenen inherent un cert grau d’inconsciència, "ja que qui els té no se sent incomodat fins que no en pren consciència".

La intenció és que a partir d’aquesta trobada es crear un grup de treball d’homes de la comarca.

Mostrar formulari de contacte