Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Experts de la Generalitat estudien les pintures de l'església de Santa Maria d'Organyà

Experts de la Generalitat estudien les pintures de l'església de Santa Maria d'Organyà

Les restes, que s’han trobat durant la restauració del monument, podrien ser romàniques Conservadors del Centre de Restauració de Béns Mobles de Valldoreix també han visitat l’església de Sant Esteve d’Alinyà
Col.legiata d'Organyà
07/04/2010 14:27

Conservadors del Centre de Restauració de Béns Mobles de Valldoreix han visitat aquest dimecres l’església de Santa Maria d’Organyà per valorar el conjunt de restes de pintures -probablement romàniques-, que s’han localitzat en el monument durant la restauració que s’ha dut a terme els últims mesos. L’alcalde del municipi, Antoni Fiol, ha acompanyat els tècnics, que també s’han desplaçat a l’església de Sant Esteve d’Alinyà, on s'ha descobert un seguit de pintures que també podrien datar del segles XI o XII.

Actualment l’Ajuntament d’Organyà redacta un projecte per saber quines intervencions cal dur a terme a l’església de Santa Maria per enllestir la millora definitiva del temple, on van trobar-se els pergamins de ‘Les Homilies’. De moment, el pròxim pas seria reforçar la coberta i, posteriorment, adequar l’església per a la seva utilització museística. Segons ha indicat Fiol, “les restes de pintures, amb el seguiment arqueològic, i tenint en compte la diferència d’estils del monument, han de permetre establir un repàs a la història de la zona”. Fiol ja ha avançat que el projecte tindrà un import molt elevat que haurà d’assumir-se en diverses fases. De moment, s’hi instal.larà pròximament el Crist en Majestat.

De la restauració de Santa Maria d’Organyà i de l’església de Sant Esteve d’Alinyà se’n parlarà el primer cap de setmana de juny, en el marc de la setena Jornada d’Intervenció en el Patrimoni Cultural. Durant aquesta trobada d’experts també es debatrà sobre el dret de pontatge establert als Tres Ponts que, segons Fiol, pot ajudar a plantejar les visites a aquesta zona.

Mostrar formulari de contacte