Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Exposició amb motiu dels 20 anys d'agermanament entre el Cadí CK i el club alemany Kanu Schwaben d'Augsburg

Exposició amb motiu dels 20 anys d'agermanament entre el Cadí CK i el club alemany Kanu Schwaben d'Augsburg

L'Arxiu Comarcal acull la mostra, que es podrà veure fins al 29 d'agost Les imatges rememoren els JJOO de Munich i Barcelona i les activitats d'intercanvi entre ambdós clubs

Cadí CK - Exposició agermanament 2013
Cadí CK - Exposició agermanament 2013
09/08/2013 12:26

L'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell acull fins al 29 d'agost una exposició organitzada pel Club Cadí Canoë Kayak per celebrar els vint anys d'agermanament amb el club alemany Kanu Schwaben d'Augsburg.

A la mostra es rememoren els Jocs de Munich/Augsburg 1972 i els de Barcelona/La Seu d’Urgell 1992, fil conductor de l'intercanvi. També s'hi repassen les activitats mantingudes durant els darrers 20 anys, tant a Augsburg com a la capital urgellenca.

El repàs gràfic, a través de panells explicatius en català i alemany, se centra en la història de dues dècades de relacions institucionals i personals. També es duu a terme la projecció de milers d’imatges.

Inauguració oficial

La inauguració de l'exposició es va dur a terme dimecres amb la presència d'Enric Balastegui, president del Club Cadí Canoë Kayak; Horst Woppowa, president del club Kanu Schwaben d’Augsburg, i Josep Castellarnau, president d’honor del Club Cadí, i Ramon Ganyet, inductors de l’idea d’aquest agermanament. També hi va assistir Julio Quílez, director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell.

L’esperit de l'intercanvi neix "en dos ciutats i dos clubs que han estat els responsables que el canoe slalom formi part del programa olímpic", segons els organitzadors.

Estada de 20 palistes alemanys a la Seu

Durant deu dies un grup de 20 joves d’Augsburg fan una estada a la Seu i s'entrenen al Parc Olímpic del Segre amb el palistes urgellencs. Els piragüistes alemanys també gaudeixen d’un programa alternatiu d’activitats culturals i lúdiques per conèixer la cultura i la gent del Pirineu.

La iniciativa es repeteix alternativament a Augsburg i permet als joves urgellencs millorar el seu nivell esportiu, així com establir relacions d’amistat i conèixer un altre país i la seva cultura.

Horari de visita de l'exposició

L'exposició romandrà oberta a les instal•lacions de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell fins al dissabte 31 d’agost i es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 a 15 h;  els dimecres a la tarda de 18 a 21 h i els dissabtes de 9 a 14 hores.

Mostrar formulari de contacte