Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Exposició de bonsais a la Seu d'Urgell

Exposició de bonsais a la Seu d'Urgell

El Grup d'Amics del Bonsai de l'Alt Urgell mostra per primera vegada els seus arbres aquest dissabte i diumenge al Centre Cívic El Passeig. Es podrà visitar en horari de matí i tarda

Un bonsai
Un bonsai
11/10/2019 12:55

El Grup d'Amics del Bonsai de l'Alt Urgell organitza una exposició de bonsais a la Seu. L'activitat es podrà visitar al llarg d'aquest dissabte i diumenge, dies 12 i 13. En totes dues jornades, l'horari de visita serà de les 10 del matí a les 2 del migdia i de les 4 a les 8 de la tarda.

En una entrevista a RàdioSeu, Ignasi Cascante, membre de l'entitat organitzadora, ha explicat que aquesta és la primera vegada que fan una activitat com aquesta i que ha nascut amb la idea de "constituir un grup d'amics aficionats als bonsais, poder-se ajudar, explicar experiències i recolzar els qui comencen". També es vol donar a conèixer al públic en general l'existència a l'Alt Urgell d'aquests petits conjunts vegetals, una afició que Cascante assegura que és "molt divertida".

El grup preveu exposar prop d'una vintena de bonsais. Des de la nova associació asseguren que cuidar un bonsai "no és difícil", però que sí que requereix temps i dedicació constant, com també saber com s'han de cuidar a cada època de l'any. Les claus, assegura Cascante, són "no tenir pressa i no fer servir gaire les tisores".

Des del Grup d'Amics asseguren que tenen constància que a l'Alt Urgell i el Pirineu hi ha més gent que cuida bonsais, però que moltes vegades no ho donen a conèixer perquè és una afició que els agrada fer per al seu gaudi purament personal.

El bonsai és definit per la Viquipèdia com un conjunt harmònic i equilibrat que pot ser format per una o més plantes que són cultivades en forma d'arbre en miniatura. El nom ve d'una paraula composta del japonès i el seu significat és cultivar (sai) en safata (bon). No és una planta genèticament empetitida, sinó un arbre normal que es manté amb mida reduïda en tallar-li les branques o les arrels i mantenir-lo en un volum reduït de terra.

Mostrar formulari de contacte