Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Fallada en la xarxa de fibra òptica a la Seu d'Urgell i en d'altres municipis catalans

Fallada en la xarxa de fibra òptica a la Seu d'Urgell i en d'altres municipis catalans

La incidència s'ha originat per un tall en una troncal d'un túnel de tren d'FGC a l'Hospitalet de Llobregat. L'empresa Cadí Telecom ha recuperat el servei aquest migdia. L'operador Alt Urgell Fibra no s'ha vist afectat per l'incident
Router d'internet
28/05/2021 11:45

Actualització. 12.00 h

La xarxa de fibra òptica pateix avui divendres una aturada provisional que afecta la Seu d'Urgell, entre d'altres municipis catalans. Des de les companyies afectades han explicat que l'origen de la incidència s'ha localitzat a fora del Pirineu, concretament en un tall que s'ha produït a una troncal situada en un túnel de les línies de tren d'FGC que passen pel municipi de l'Hospitalet de Llobregat.

Des de Cadí Telecom, una de les operadores que pateixen aquesta fallada general del servei, han detallat que aquesta troncal -que dóna servei a l'únic ramal que arriba a la Seu- transporta diverses línies de fibra de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC). Concretament, hi passen fins a 128 fibres i dóna servei a molts municipis catalans. Això fa que aquest matí l'afectació sigui "molt gran", segons han indicat, tot i que encara no hi ha dades completes del seu abast.

Per altre costat, des de l'empresa Alt Urgell Fibra han explicat que no han patit la incidència i han pogut donar servei al llarg de tota la jornada als seus clients.

En el cas de Cadí Telecom, la companyia ha pogut recuperar plenament el servei aquest migdia. Ho ha fet mitjançant vies alternatives, cosa que també han aconseguit algunes empreses i administracions al llarg del matí. Tot i això, molts negocis i usuaris particulars estan aquest matí sense accés a internet i pendents de recuperar-lo, amb els efectes que això té en l'activitat quotidiana.

A més a més, es dóna la circumstància que els tècnics desplaçats a l'Hospitalet han intentat restablir el cable al llarg de la matinada, però han estat obligats a aturar els treballs a primera hora del matí, quan ha començat la circulació de trens diària d'FGC, i es preveu que no puguin tornar a entrar al túnel fins que acabi aquesta circulació; és a dir, a la nit.