Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / FEDA adjudica la redacció del projecte per fer un camp solar a l’ETR de Grau Roig

FEDA adjudica la redacció del projecte per fer un camp solar a l’ETR de Grau Roig

La infraestructura, que serà una prova pilot, tindrà un total de 1.700 plaques fotovoltaiques
Projecte d'un camp solar a l'ETR de Grau Roig (Foto: Govern d'Andorra)
11/02/2021 19:35

FEDA ha adjudicat a l'empresa andorrana Sud Pirineus la redacció del projecte per fer un camp solar a l’Estació Transformadora i Repartidora (ETR) de Grau Roig. El document plantejarà la creació d’una instal·lació fotovoltaica a la teulada de la instal·lació elèctrica i un camp solar al terreny situat al costat de la infraestructura, en la mateixa parcel·la.

El Govern d'Andorra indica que amb aquesta adjudicació, "FEDA fa un pas més en l’aposta cap a les energies renovables i referma la voluntat d’incrementar la producció d’energia elèctrica nacional per augmentar així la sobirania energètica i alhora contribuir a la reducció de les emissions de CO2".

La instal·lació fotovoltaica també serà una prova pilot per avaluar l’execució, funcionament i rendiment d’un equipament fotovoltaic en un emplaçament d’alta muntanya. En el projecte s’analitzaran i compararan diverses tecnologies per tal de triar la que ofereixi un major rendiment i fiabilitat en un indret de muntanya. Així mateix, es buscarà l'opció que asseguri la viabilitat econòmica.

1.700 plaques fotovoltaiques

Tot i emmarcar-se en una prova pilot, es tracta d’una infraestructura amb un total de 1.700 plaques fotovoltaiques, que generaran prop de 1.060 MWh/any, el que equivaldria al consum d’unes 320 llars durant tot l’any.

Pel que fa al terreny triat, es tracta d’un espai en què ja hi ha l’ETR de Grau Roig de FEDA, que compta amb línies elèctriques, instal·lacions i carreteres. És per això que l’impacte ambiental serà reduït. Igualment, el projecte contemplarà la integració paisatgística de la instal·lació en l’entorn. L'emplaçament tindrà també moltes hores de sol, ja que es troba en una zona oberta sense obstacles que provoquin ombra.

Mostrar formulari de contacte