Felip Puig anuncia un pla de viabilitat per a Boí Taüll amb una inversió d'almenys 3,2 milions d'euros
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat que la Generalitat posarà en marxa un pla de viabilitat per a l'estació d'esquí de Boí Taüll. Puig ha fet aquest anunci coincidint amb el primer consell d'administració d'Actius de Muntanya S.A, societat propietària de l'estació. Aquest pla de viabilitat, que ha d'estar llest al mes de juny, inclourà un programa d'inversions per part d'Actius de Muntanya i l'empresa arrendatària que contempla una inversió mínima de 3,2 MEUR en els pròxims 5 anys. L'objectiu del pla és potenciar l'activitat de l'estació per a restablir-ne la rendibilitat, optimitzar-ne els costos i donar estabilitat i continuïtat als llocs de treball.
La Vall de Boí; Destinació de Turisme Familiar
El conseller Puig ha aprofitat la visita a l'Alta Ribagorça per entregar a la Vall de Boí el certificat que l'acredita com a Destinació de Turisme Familiar. D'aquesta manera es converteix en la quarta destinació d'interior de Catalunya en aconseguir aquest segell que atorga l'Agència Catalana de Turisme, i se suma a Les Valls d'Àneu, Muntanyes de Prades i Berga. Catalunya compta amb 19 Destinacions de Turisme Familiar i 10 més en procés de certificació.
Durant l'acte s'han lliurat les plaques acreditatives als 34 establiments i empreses adherides al segell Destinació de Turisme Familiar: 18 allotjaments turístics; 11 restaurants; 2 empreses de turisme actiu i de natura; 1 oficina de turisme i 2 centres d'interpretació.
D'entre els nombrosos atractius de la Vall de Boí destaca el conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial per la Unesco, el termalisme amb el balneari de Caldes de Boí i l'estació de Boí Taüll Resort.
Pla viabilitat per Boí Taüll
Puig ha explicat que el pla de viabilitat tindrà en compte les necessitats d'inversió per al manteniment i renovació de l'estació, les sinèrgies i cooperació amb la comarca, i l'assoliment d'un nombre de visites que faci rendible l'estació.
El president d'Actius de Muntanya és Pere Torres, secretari d'Empresa i Competitivitat. Per fer un seguiment acurat de la gestió de les instal·lacions s'ha nomenat una persona d'Avancsa que vetllarà per la gestió econòmica i una persona encarregada de l'explotació i la gestió del complex. Es tracta del director comercial d'Ski Pallars, David Ros.
Aquest pla d'inversions que contempla el pla de viabilitat es durà a terme conjuntament amb l'empresa Promocions Turístiques de la Vall SA (Nozar), que s'encarrega de la gestió de l'estació. En concret, per a la temporada 2015-2016 es preveu una inversió mínima de 600.000 euros; per la temporada 2016-2017 de 750.000 euros i per al període 2017-2018 de 850.000 euros, fins arribar al milió d'euros la temporada 2018-2019. Per cada temporada la Generalitat hi invertirà un màxim de 500.000 euros.
El conseller Puig ha sentenciat que en cas de no complir els acords l'empresa Promocions Turístiques de la Vall és rescindirà el contracte immediatament sense donar més concessions.
El conseller i els membres del consell d'administració han mantingut una reunió amb representants dels treballadors. Puig ha dit que la reunió ha estat positiva i ha garantit la continuïtat i estabilitat dels llocs de treball.
Puig ha avalat la compra de l'estació i la creació del pla de viabilitat per l'impacte que genera l'estació a la comarca de l'Alta Ribagorça: 22,5 milions d'euros, una xifra que representa el 16% del PIB de tota la comarca. Pel que fa als llocs de treball, l'estació dóna feina a 60 treballadors de manera directa i a 300 de manera indirecta, xifra que suma el 20% de la població ocupada de la comarca.