Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Ferrocarrils de la Generalitat estudia reduir els serveis de tren de la línia de la Pobla de Segur-Lleida

Ferrocarrils de la Generalitat estudia reduir els serveis de tren de la línia de la Pobla de Segur-Lleida

18/01/2012 10:44

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) estudia reduir els serveis de tren de la línia de la Pobla de Segur. Tot i que la decisió encara no està presa, l'ACN avança que s'ajustarà l'oferta a la demanda, ja que el coeficient d'utilització de la línia és inferior al 20%.

Ferrocarrils pretén "reestructurar el servei i adoptar mesures de racionalització". Una de les propostes és deixar un sol tren d'anada i un de tornada diari, quan ara són tres. Els trajectes de Lleida a Balaguer es reduirien a la meitat.

El cost d'explotació anual de la línia és de 4 milions d'euros, aportats per Ferrocarrils, mentre que els ingressos són de mig milió d'euros. L'operador, Renfe, s'emporta 3 milions d'euros cada any. En aquest sentit, la Generalitat ha demanat a Renfe que justifiqui perquè té un cost tan elevat operar en aquesta línia, que utilitzen anualment uns 225.000 viatgers.

Un altre punt de millora que Ferrocarrils està analitzant és el fet que la línia d'autocar del Pallars fins a Lleida té el mateix horari que el servei de tren en unes hores determinades. Aquesta competència i duplicitat de serveis també es vol reformular.

Mostrar formulari de contacte