Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Festes majors de l’Alt Urgell tindran espais de sensibilització i atenció enfront de violències masclistes i l’LGTBIfòbia

Festes majors de l’Alt Urgell tindran espais de sensibilització i atenció enfront de violències masclistes i l’LGTBIfòbia

La iniciativa es posa en marxa aquest dissabte a la Festa Major d’Alàs, on també es distribuiran tríptics informatius

Cartell sobre les violències masclistes i LGTBI
Cartell sobre les violències masclistes i LGTBI
19/07/2019 12:03

En el marc de la campanya de sensibilització i prevenció “També és cosa meva. Per un Alt Urgell lliure de violències masclistes i LGTBIfòbia”, enguany s’habilitaran punts de sensibilització i atenció en algunes de les festes majors més concorregudes de la comarca: Alàs, Coll de Nargó, Oliana, Castellciutat, Organyà, Montferrer i la Seu d’Urgell. El servei anirà a càrrec de l’associació AntiSida de Lleida, entitat especialitzada en aquest tipus d'atenció i que gestiona d'altres punts en altres indrets de la província de Lleida.

Els espais de sensibilització estaran situats prop de l’espai de festa, durant la nit principal, i la seva tasca consistirà en donar informació per prevenir situacions no desitjades en el marc de les violències masclistes, així com oferir atenció especialitzada a aquelles persones que ho puguin requerir. Estaran disponibles prop de quatre hores i el seu horari oscil·larà entre les 23.30 hores i les 4 de la matinada.

Aquest cap de setmana la iniciativa s’estrenarà a Alàs, concretament el dissabte 20 de juliol.

Tríptic informatiu

Per tal de donar informació a la ciutadania, aquest any s'ha editat un tríptic divulgatiu amb informació relativa a com actuar o ajudar les persones que puguin ser afectades per violències masclistes i, en especial, violències sexuals, en els espais d'oci, tant en horari nocturn com diürn. El document està disponible tant en català com en castellà per tal d’arribar al màxim de població, i tenint en compte també els visitants que arriben a l’estiu.

El tríptic inclou indicacions de com actuar per tal de rebre suport, recomanacions específiques al voltant de què fer després d´una agressió sexual, informació de senyals d'alerta de malestar en els dies posteriors a haver patit una violència sexual, a més d'adreces i telèfons d´interès on acudir per demanar suport, assessorament i recuperació.

El grup motor de la campanya està format per aquests serveis, que es poden seguir a Facebook: @Siad Alt Urgell @SAI - Servei d'Atenció Integral Alt Urgell @Oficina Jove de l'Alt Urgell @Servei especialitzat en violència masclista Alt Pirineu i Aran (SIE). A Twitter s’han activitat aquestes etiquetes: #TambéEsCosaMeva #NoSiguisCòmplice #Actua. 

Mostrar formulari de contacte