Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / FGC adjudica la redacció del projecte del Tren dels Cims

FGC adjudica la redacció del projecte del Tren dels Cims

L'objectiu és recuperar l'antic carrilet entre el Telefèric i l'Estany Gento per habilitar-hi un tren turístic. La línia es va construir el 1911 per transportar materials per construir la central hidroelèctrica de Capdella

Un tram de l'antic carrilet de la Vall Fosca (Foto: Marta Lluvich / ACN)
Un tram de l'antic carrilet de la Vall Fosca (Foto: Marta Lluvich / ACN)
22/01/2021 10:44

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha adjudicat la redacció del projecte del Tren dels Cims, a la Vall Fosca. El document definirà tècnicament totes les actuacions que serien necessàries per instal·lar una línia de tren turístic, de 5,5 km, que uneixi el Telefèric de Sallent i l'estany Gento amb l'edifici de la Cambra d'Aigües de Capdella, seguint l'antiga traça i algunes infraestructures de l'antic carrilet de la zona.

Els treballs de redacció tenen una durada de sis mesos. Actualment la via està en desús i s'ha transformat en un camí per a excursions. El carrilet de l'Estany Gento es va construir l'any 1911 per transportar materials per a la construcció de la central hidroelèctrica de Capdella i tot el sistema de canalitzacions que comuniquen els diversos estanys la zona.

La infraestructura és molt a prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ara FGC impulsa, amb l'Ajuntament de la Torre de Capdella i amb PallarsActiu SA, el projecte per recuperar el traçat de l'antic carrilet. El document estudiarà totes les actuacions necessàries per a la implantació de la nova infraestructura, com són l'adequació de la plataforma ferroviària existent, la definició de la tipologia de via i el seu traçat, el condicionament de murs i túnels existents, i la implantació d'estacions, edificis auxiliars i instal·lacions associades al traçat.

Mostrar formulari de contacte