Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / FGC passa a controlar quatre estacions d'esquí amb l'adquisició d'Espot i Port Ainé

FGC passa a controlar quatre estacions d'esquí amb l'adquisició d'Espot i Port Ainé

La gestió dels dos complexos pallaresos serà independent de La Molina i Vall de Núria, tot i que s'estudia fer un forfet conjunt L'adquisició es xifra en 16 milions d'€, si bé per a la Generalitat es limitarà a un canvi de titularitat

FGC - Acord Espot-Port Ainé
FGC - Acord Espot-Port Ainé
20/07/2011 16:15

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya és des d'ara responsable de quatre de les setze estacions d'esquí del Pirineu català. Aquest migdia s'ha presentat a Sort l'acord per a l'adquisició i gestió d'Espot Esquí i Port Ainé, que se sumen al model existent a la Molina i Vall de Núria. Tot i això, des de l'empresa pública han detallat que els complexos de Gran Pallars mantindran una gestió al marge de les altres dues estacions del grup. El que sí que s'estudia és crear l'opció d'un forfet conjunt.

L'acte ha comptat amb la presència del secretari del Govern, el pallarès Germà Gordó, que ha subratllat que es garanteix així la continuïtat d'Espot i Port Ainé. L'adquisició s'ha xifrat en 16 milions d'euros, tot i que Gordó assegura que per a la Generalitat ''representa una compra d'efecte zero" ja que només "es tracta d'un canvi de titularitat''. Aquests darrers anys la gestió d'Espot ja l'havia assumit l'Institut Català de Finances.

La compra s'ha fet en resposta al "neguit dels alcaldes i la societat civil del Pallars pel futur de les estacions". El president de Ferrocarrils, Enric Ticó, ha assenyalat a RàdioSeu que la prioritat serà explorar al màxim la col.laboració entre el sector públic i el privat per garantir l'estabilitat econòmica de les estacions.

El secretari de Territori i Mobilitat, Damià Calvet, ha explicat que el que convé ara és posar l'estació en ordre, donar una bona gestió als dos complexos hivernals i fer una molt bona promoció tant a l'hivern com a l'estiu.

Els gestors actuals són un conglomerat d'ajuntaments i empresaris de la zona. Aquesta societat encara té la concessió per dos anys més, motiu pel qual caldrà parlar amb ells per veure la situació en què queden. Tot i això, l'acte d'avui ha comptat amb bona part dels alcaldes de la comarca i aquests han valorat positivament el canvi de titularitat. Els batlles valoren que Ferrocarrils té una dilatada trajectòria en la gestió d'aquest tipus de complexos, cosa que l'ICF no tenia.

Mostrar formulari de contacte