Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza el termini per resintonitzar el televisor i adaptar els canals de TDT

Finalitza el termini per resintonitzar el televisor i adaptar els canals de TDT

El Col.legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions ha elaborat una guia ràpida El document explica de manera àgil i il.lustrativa els passos a seguir per realitzar l'adaptació d'antena
TDT
29/12/2014 10:36

El termini per resintonitzar el televisor i adaptar els canals de Televisió Digital Terrestre (TDT) a les noves freqüències com a conseqüència del Dividend Digital per no deixar de veure cap canal de televisió finalitza a finals d'any. Per aquest motiu, el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) ha elaborat i posat a disposició pública una guia ràpida (document adjunt) per a l’adaptació dels televisors al Dividend Digital.

Es tracta d’un llibret ràpid, senzill i divulgatiu, de moment només disponible en castellà, que sota el títol “¿Sabes cambiar las pilas del mando a distancia? Entonces sabrás adaptar tu TV al Dividendo Digital”, explica d’una manera àgil i il·lustrativa els passos a seguir per realitzar l’adaptació de l’antena depenent del tipus de vivenda i la resintonització de la TDT. Cal recordar que a partir de l'1 gener 2015 els canals de televisió digital només se sintonitzaran a través de les noves freqüències.

La reantenització tindrà un cost per a l’usuari i, encara que el Govern central destinarà ajudes públiques per sufragar l’adaptació de les antenes comunitaries, serà l’usuari qui haurà d'avançar el pagament de les factures als instal·ladors, el que suposarà un cost mitjà lleugerament superior als 20 euros per llar de mitjana.

Per això s’ha creat la campanya “El COETT t’ajuda”, en la qual els usuaris, comunitats o administradors de finques podran enviar el presupost que han rebut juntament amb una fotografia actual de l’amplificador que tenen a la finca al Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya i els nostres enginyers, que són l'únic element neutral en tot el procés, respondran si el presupost s'ajusta al que es necesita i el valor previst a retornar per l'Estat. I és que, el COETTC és un organisme de caràcter públic amb un marcat ADN de funció social, i aquesta campanya també pretén ajudar al sector dels instal·ladors amb l’objectiu d’evitar l’intrusisme professional i la mala praxis que fa anys estan patint.

Mostrar formulari de contacte