Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza la campanya de les eleccions municipals 2015 a la Seu

Finalitza la campanya de les eleccions municipals 2015 a la Seu

CiU reuneix tota la candidatura per presentar les funcions que tindrà cada candidat que sigui elegit regidor Compromís planteja escollir entre continuïtat o canvi i anuncia que han recollit 414 signatures de suport ERC destaca que han fet una campanya austera i en positiu, amb un programa de govern realista i factible La CUP tanca la campanya amb l'acte central, sota el lema "Fem un pas més"
Eleccions Municipals 2015 - Logo
21/05/2015 23:43

Aquest divendres a la nit finalitza la campanya de les eleccions municipals. A la Seu, els partits han coincidit a escollir la plaça dels Oms, enfront de l’Ajuntament, per llançar els seus últims missatges i demanar el vot abans de la cita d’aquest diumenge.

CiU ha reunit novament aquest divendres tots els membres de la candidatura per celebrar el final de la campanya i mostrar l’equip que aspirar a governar la Seu els propers quatre anys. El candidat a l’alcaldia, Albert Batalla, ha detallat quines àrees ocuparien cadascun dels principals components en cas que siguin escollits regidors.

Batalla considera important que “abans d’anar a votar, la gent conegui el programa i l'actitud però també les capacitats personals i professionals de les persones, perquè governar la Seu, en uns anys clau com són els quatre propers, no és un joc”. Així, el cap de llista ha detallat que proposen Jesús Fierro per continuar gestionant Urbanisme i Hisenda, Anna Vives per a Atenció a les Persones, Mireia Font a Promoció Econòmica, Montse Bonet per seguir gestionant Salut i Gent Gran, Isidor Alberich com a responsable d’Esports, Meritxell Planes a Joventut i Infància, Àlex Mejías per a Festes i Fronterers, i Sílvia Iscla per a Ensenyament.

Albert Batalla ha destacat que en la campanya han defensat una “actitud positiva i de suma”. L’alcaldable hi afegeix que “no ens ha calgut desprestigiar els adversaris polítics ni amagar la marca, sinó que ens hem presentat amb transparència i com el que som, Convergència i Unió”. Batalla ha defensat que els ha “tocat gestionar la crisi” i que ara demanen “liderar també la recuperació de la ciutat”.

Compromís x La Seu considera que en aquestes eleccions s’escollirà entre “continuïtat o canvi”. La plataforma ha fet balanç de la campanya i conclou que “s’han posat de manifest dos models possibles per a la Seu: continuïtat de Batalla i Fierro o l’inici d’una etapa de recuperació, personalitzada en Òscar Ordeig”. El candidat a l’alcaldia afirma que “el canvi és possible si ningú es queda a casa” i ha fet una crida a “donar la confiança a Compromís X La Seu” En aquest sentit, Ordeig ha apel•lat al “vot útil” i considera que la seva opció és la més útil per a persones que estiguin descontentes amb l’Ajuntament.

D’altra banda, Compromís ha comunicat que aquestes darreres setmanes han rebut un total de 414 signatures dins de la campanya de recollida de firmes que han dut a terme per demanar el canvi.

En el balanç, l’alcaldable ha esmentat novament la pèrdua de serveis a l’Hospital i la necessitat de recuperar pressupost i especialitats al centre. També ha contraposat “Mercadona o les botigues de barri, places dures sense arbres i sense vida o la plaça Joan Sansa com a nou pulmó verd de l’eixample, i Centre històric deixat o Centre històric revaloritzat”. Segons Ordeig, “cal una nova manera de fer política, propera a la gent, posar la Seu com a prioritat i transparència en la gestió municipal”.

ERC ha subratllat que han apostat per una campanya “austera”, amb un cost un 75% inferior als anteriors comicis municipals i en què han contractat empreses de la Seu i de l’entorn per a totes les despeses necessàries. L’alcaldable, Francesc Viaplana, remarca que han optat per “estar centrats en explicar el nostre programa, sense entrar al joc de parlar dels altres” perquè, afirma, “no ens agrada ni el ‘i tu més’ ni el ‘ha començat ell’”. Viaplana recorda que “governar no és un joc i la població vol solucions als problemes i no picabaralles per veure qui crida més”.

Esquerra defineix el seu programa com “realista i factible”, centrat en tres eixos principals: atenció a les persones, dinamització econòmica i infraestructures i serveis. Viaplana ha assenyalat la importància que han donat a totes les persones que ha conformat la candidatura i a tots els veïns i entitats amb qui s’han entrevistat el darrer any i mig.

La CUP ha dut a terme aquest divendres a la sala Sant Domènec l’acte central de campanya. Sota el lema “Fem un pas més”, la candidatura ha exposat les propostes en joventut , serveis socials, participació i transparència, entre d’altres. L’acte en què s’ha reivindicat el Pirineu i els Països Catalans, ha comptat amb música i dansa.

Mostrar formulari de contacte