Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza la campanya per a les eleccions municipals de la Seu

Finalitza la campanya per a les eleccions municipals de la Seu

Els partits han completat l'activitat aquest divendres tot fet una crida perquè els urgellencs i urgellenques vagin a votar aquest diumenge
Eleccions Municipals 2019
24/05/2019 09:30

Aquest divendres a la nit finalitza la campanya per a les eleccions municipals i europees. Els partits que es presenten als comicis locals Seu d'Urgell han donat a conèixer els seus últims missatges, centrats a demanar el vot per diumenge, abans de la jornada de reflexió.

Junts per la Seu demana recollir el suport dels veïns i veïnes, diumenge a les urnes, perquè el futur de la Seu es basi en "un projecte constructiu, que aplegui tothom i que defugi de visions destructives”. L'alcaldable, Jordi Fàbrega, subratlla que es veu "plenament capacitat per ser alcalde" perquè compta "amb el millor equip, el millor programa, les millors idees, l'energia, les ganes i la voluntat de servir i de fer la Seu i Castellciutat millor per a tots però, sobretot, amb tots".

Per aconseguir-ho, Fàbrega recorda que necessiten "la força, el suport i la confiança" dels votants, i que alhora "la Seu necessita que el màxim possible de membres d'aquest Dream Team, d'aquest equip de somni, siguin a l'Ajuntament". El cap de llista hi ha afegit que en aquestes eleccions "cal triar entre dues opcions: la de construir, o la de destruir; l'opció del talent i la feina incansable, o l'opció de tornar al segle passat, en el qual es veu que alguns hi vivien millor".

L’alcaldable de Junts defensat la solidesa del seu equip perquè “sé de què són capaços i perquè els brillen els ulls quan parlen de la Seu i Castellciutat”, motiu pel qual vol “tenir l’honor de liderar aquest equip, de servir en el camí cap a un somni que construirem junts”. Fàbrega conclou que se sent “preparat per ser alcalde”. JxSeu ha acabat la campanya amb un berenar per a la gent gran al Centre Cívic El Passeig.

Compromís X La Seu ha fet una crida perquè “tothom vagi a votar, que ningú no es quedi a casa i que tothom i digui la Seu. L’alcaldable, Òscar Ordeig, ha demanat “una participació massiva aquest diumenge i que la gent vagi a les urnes i doni la seva opinió”, i ha fet novament “una crida al vot útil per canviar les coses”.

Ordeig ha reiterat el missatge que entén aquestes eleccions com una disjuntiva entre “una nova pròrroga a ERC i CiU”, que considera que “han anat de la mà els darrers setze anys”, o bé “un canvi amb un vot útil que passa per donar confiança a Compromís X La Seu”. El cap de llista demana que “aquesta vegada rebem la confiança suficient per demostrar que les coses es poden fer millor i que es poden fer diferent”.

Compromís, en el balanç, ha posat especial accent en “el contacte directe amb els ciutadans, a través d’actes públics, debats, xarxes socials i porta a porta”. I ha expressat que “el programa electoral i les propostes concretes són resultat de l’elaboració de les més sentides aspiracions dels urgellencs”. De les reunions n’han extret “que les principals demandes ciutadanes són la manca de llocs de treball, la pèrdua de qualitat i de serveis de l’Hospital i la manca de la Residència per a la Gent Gran”. Compromís ha acabat la campanya amb una festa veïnal a la plaça de Joan Sansa.

ERC ha recordat, en el balanç de campanya, els eixos de govern  del seu programa “posar a les persones al centre de les polítiques municipals, recuperar el dinamisme econòmic i tenir una Seu per viure i gaudir-hi, així com reconèixer la identitat del poble de Castellciutat”.

L’alcaldable, Francesc Viaplana ha exposat que la campanya s’ha basat a “explicar les propostes de la formació, en positiu i sense  entrar a parlar dels altres”. A més, ha subratllat que “ERC ha fet una campanya austera i ha cenyit el pressupost al límit de despesa legal”. Sobre aquest punt, Viaplana assegura que els “costa de creure que ho hagin fet altres candidatures, veient el nivell d’activitats, actuacions i material electoral que han utilitzat”. Finalment ha volgut animar tothom a “votar diumenge” i a “fer confiança a Esquerra, que compta amb un equip de gent eficaç i ganes de treballar”, i hi ha afegit que se sent “preparat per ser l’alcalde”.

La CUP ha demanat "un vot pel canvi". La cap de llista, Xènia Antona, fa una crida a "barrar el pas a l'Ajuntament a les forces que van donar lloc a l'aplicació del 155", i també "als qui van votar la modificació del 135, l'article amb què s'ha prioritzat el deute dels bancs abans que les persones".

Tot coincidint amb que acaben la campanya a la Sala de Sant Domènec, la CUP ha presentat les propostes de cultura entre les quals inclouen “una regidoria que superi la concepció actual de cultura com a mercaderia i aposti per un projecte d’enriquiment col·lectiu, que posi èmfasi en la producció cultural, històrica i artística de la mà del teixit cultural”. Antona veu necessari un teatre-auditori adreçat a “les arts escèniques i auditives” i amb tots els requisits de qualitat i servei, a banda de “potenciar el CC les Monges per a experimentació i creació". A més, volen “incorporar un Tècnic de Patrimoni que vetlli per la protecció, preservació i millora del patrimoni. Finalment, volen “portar la cultura al carrer, i per tant alliberar i dinamitzar espais urbans amb activitats per habituar al públic i artistes a participar, exhibir i promoure l’expressió artística”.

La Seu en Comú ha acabat la campanya presentant el seu programa d'esports. El número 3 de la llista, Jordi Pino, vol que la Regidoria d'Esports torni a gestionar tot aquest àmbit perquè creu que "no pot ser" que estigui gestionat en part "des de societats". A més, volen que les subvencions a clubs esportius "es reparteixin de manera proporcional, perquè no vagin només a unes quantes entitats", i que "es potenciï l'esport de lleure no competitiu".

El PP ha presentat al final de la campanya un programa amb "vuit propòsits per fer efectius" de cara a millorar la Seu. Entre aquests hi ha una oficina comercial per captar turisme, un departament de col·laboració amb el Govern d'Andorra per als fronterers, ampliar l'horari de la Biblioteca Sant Agustí o bé potenciar el polígon industrial per al sector agroalimentari. El cap de llista, Pere Chica, creu que efectuant aquests i d'altres propòsits es pot generar nous llocs de treball.

C's ha tancat la campanya amb la instal·lació d'una carpa informativa al passeig de Joan Brudieu. La formació taronja ha ofert un berenar amb beguda i coca per als assistents, al llarg de la tarda, per explicar el seu programa. A l'acte hi han pres part la cap de llista, Carolina Castillejo, i el número 4, Eduard Corral.

Vox ha presentat al tram final de la campanya el seu programa per a la Seu, en què considera que la ciutat està "crispada i dividida" i opina que "li manquen inversions interessants i de futur", que creu que "l'han convertit en una ciutat gris". El cap de llista, Manuel González, en culpa tots els actuals grups municipals i creu que "ara fa uns anys la Seu era una ciutat en harmonia".

Mostrar formulari de contacte