Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza la rehabilitació de l'església de Sant Joan d'Arres

Finalitza la rehabilitació de l'església de Sant Joan d'Arres

L'Incasòl ha restaurat el campanar, la coberta i les façanes del monument de la Val d'Aran. L'obra ha comptat amb un pressupost de 65.000 euros
Església de Sant Joan d'Arres (Foto: INCASÒL)
17/01/2017 19:01

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha finalitzat la segona fase de la consolidació estructural de la volta i la coberta de l'església de Sant Joan d'Arres, a Arres (Val d'Aran). L'obra ha comptat amb una inversió uns 65.000 euros.

La intervenció ha consistit en la reparació de les patologies estructurals i les humitats del campanar, la coberta i les façanes. El temple presenta contraforts a les façanes est, nord i sud. El gruix dels murs de tancament quedaven reduïts a la meitat una vegada sobrepassaven la cota de la volta. És en aquesta zona on s'ha hagut de reforçar més l'estructura.

L'església és d'estil barroc, de finals del segle XVIII, construïda amb una sola nau amb volta de canó i una zona de presbiteri amb volta de creueria. A l'extrem nord-oest de l'edifici es troba un campanar adossat a la nau principal, amb accés a l'interior d'aquest per mitjà d'una porta des del segon cor. La portalada, ubicada al mur de migdia, està llaurada amb un dentell superior de marbre.

Segona fase d'obres

L'obra que ara culmina és la segona fase de la prevista en un conveni, signat el 9 de desembre de 2013 i modificat per una addenda de 8 de març de 2013, que per problemes pressupostaris es va subdividir en dues fases. La primera d'elles va ser executada pel Conselh Generau d'Aran l'any 2013.

Aquesta segona fase ha estat finançada per l'INCASÒL, mitjançant els fons provinents del Conveni de transferències de l'any 2015 amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, el Bisbat d'Urgell, el Conselh Generau d'Aran i l'Ajuntament d'Arres. L'actuació forma part del programa 'Reviure les Velles Ciutats' que té com objectiu la recuperació i rehabilitació de patrimoni històric.

Mostrar formulari de contacte