Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitza la restauració del pont vell d'Arcalís sobre la Noguera Pallaresa

Finalitza la restauració del pont vell d'Arcalís sobre la Noguera Pallaresa

15/12/2009 10:32

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’INCASÒL, ha reconstruït l’antiga passarel•la del municipi de Soriguera (Pallars Sobirà) que permet creuar el riu Noguera Pallaresa. L'obra ha costat 445.000 euros.

El pont està situat a l’alçada de Baró, a la carretera N-260, l’antiga connexió entre la carretera nacional i el camí d’Arcalís. Els treballs han conservat les torres i els murs de l’antiga construcció i s’ha fet de nou la passarel•la amb fusta i una estructura metàl•lica lleugera.

La passarel·la antiga era de tipus penjada amb un sol vano de 42 metres, un tauler de 2,85 metres d’ample, entre baranes i amb torres de pedra. Segons els tècnics, "es tractava d'un element molt confús, tant visualment com estructuralment". Seguint el projecte redactat per la Direcció General de Carreteres, per a la reconstrucció de la passarel·la no es va considerar convenient reutilitzar cap dels elements de l’antiga.

L’obra ha seguit el projecte de l’arquitecte L. Fernández Troyano i els promotors han estat l’Ajuntament de Soriguera, la Direcció General de Carreteres i l’Institut Català del Sòl, que ha finançat el 100% de l’actuació.

Mostrar formulari de contacte