Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitzada la recuperació de l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes

Finalitzada la recuperació de l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes

Havia quedat amagat pel pas del temps, el desús i l’erosió del terreny. Desenes de voluntaris han recuperat el traçat original, que s'inaugurarà divendres 24 de juliol
Finalitzada la recuperació de l’empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes (Foto: Museu de Camins)
16/07/2020 18:40

El divendres 24 de juliol, a les 6 de la tarda, tindrà lloc l’acte de descoberta de l’empedrat del camí de la Davallada de Llagunes, a Soriguera. Aquest antic empedrat fet amb pedra seca havia quedat amagat pel pas del temps, el desús i l’erosió del terreny. Gràcies a les tasques de recuperació que han realitzat durant aquests últims mesos desenes de voluntaris i voluntàries del Pallars Sobirà i grups de joves de caus i esplais de Catalunya s’ha recuperat una part de l’empedrat original i s’ha reconstruït alguns dels trams amb l’art de la pedra seca, una tècnica constructiva declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO.

A la descoberta oficial hi participarà Jaume Cortina, un padrí nascut a Llagunes que explicarà per a què s’havia utilitzat aquest camí i com es treballava conjuntament per mantenir els camins al segle XX. També hi prendrà part una voluntària, en representació dels grups de joves que han participat en els camps de treball fent les tasques de recuperació. Així mateix, Marc Cortina i Gemma Cots, dos dels representants de l’entitat Balmes Blancs i responsables del projecte Museu de Camins, explicaran el projecte. La cloenda de l'acte anirà a càrrec de Josep Lluís Piqué, regidor de l’Ajuntament de Soriguera, municipi en el qual s’estan duent a terme les diverses intervencions de recuperació de camins antics, en el marc del programa Museu de Camins.

El punt de trobada per participar en l'acte serà el panell informatiu de Llagunes, des d'on es farà el desplaçament fins a l’empedrat. En finalitzar la descoberta hi haurà un berenar per a tots els assistents.

 

Mostrar formulari de contacte