Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finalitzen els treballs d’excavació per a la construcció del Tanatori Nacional d'Andorra i les sales de vetlla

Finalitzen els treballs d’excavació per a la construcció del Tanatori Nacional d'Andorra i les sales de vetlla

L'equipament, amb un pressupost de 2,9 milions d'euros, s'ubica entre els carrers dels Escalls i Falgueró d'Escaldes-Engordany
Projecte de construcció del Tanatori Nacional d'Andorra (Foto: RTVA)
02/07/2019 17:30

Els treballs per a la construcció del Tanatori Nacional d'Andorra i les sales de vetlla d’Escaldes-Engordany, entre els carrers dels Escalls i Falgueró, avancen a bon ritme. Les obres d'excavació a la roca està previst que finalitzin aquest divendres. A partir d’aquesta data, els tècnics indiquen que la perforació continuada del martell picó ja no serà una constant. Tot i que és possible que en algun moment de la construcció de l'equipament la màquina s'utilitzi novament, només serà en moments puntuals. A partir d’aquest mateix divendres també acabaran els treballs de perforació dels ancoratges d'estabilització de l'excavació, amb la reducció de soroll que això comportarà.

Cal recordar que l'equipament s’està construint a través d'un conveni de col·laboració signat el passat el 9 d’octubre de 2017 entre el ministeri d’Ordenament Territorial i el Comú escaldenc. L’acord estipula que el Govern sufragarà les despeses corresponents a la realització dels fonaments i la planta soterrània (on s’ubicarà el Tanatori Nacional), mentre que el Comú d'Escaldes- Engordany assumirà el cost de construcció de les plantes baixa i primera, que acolliran les sales de vetlla.

L’adjudicació mitjançant concurs nacional va recaure en l’empresa Pidasa Serveis S.L per un import de 2.905.276,88 euros. El termini previst d’execució dels treballs és de 13 mesos, a comptar des del febrer d’enguany.

Mostrar formulari de contacte