Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Finances, sanitat i medi ambient centren la campanya a les portes del debat

Finances, sanitat i medi ambient centren la campanya a les portes del debat

El PSC-Progrés vol posar ordre a l'Ajuntament i critica que el pressupost encara no estigui aprovat CiU insta a no polititzar l'hospital i acusa Progrés de mentir sobre les mesures d'estalvi ERC destaca l'estalvi obtingut en aigua i llum i proposa una bassa per facilitar l'extinció d'incendis ICV reivindica per a Castellciutat reconeixement oficial i poder gestionar una part de les inversions
ELECCIONS 2011 - LOGO GENERAL RÀDIOSEU
17/05/2011 17:47

La campanya electoral s'intensifica amb temes com ara l'economia municipal, la sanitat i el medi ambient. Tot plegat, a les portes del debat electoral que unirà les propostes dels cinc candidats, aquest dimecres a les 12.00 als estudis de RàdioSeu.

PSC-Progrés

Progrés considera “preocupant” que l'Ajuntament encara no tingui elaborada la proposta de pressupost d’enguany. L’alcaldable socialista, Òscar Ordeig, apunta que “per primer cop en 32 anys el nou consistori es trobarà els pressupostos sense aprovar”.

Entre les propostes financeres, Progrés promet congelar els impostos i els salaris dels regidors i de l’alcalde; la supressió del càrrec d’assessor polític i reduir a la meitat els regidors amb sou.

Progrés també reitera l’oposició a revisar el cadastre en l’actual context de crisi. Per això, demanarà al Ministeri d’Hisenda la suspensió del procés iniciat el 2007 i que creuen que es podria consumar l’any vinent. Alhora, el PSC assegura que l’endeutament de l’Ajuntament és un 80% major que el 2003, havent passat, afirmen, “de 10 a 18 milions d’euros”.

Ordeig aposta per la transparència i per “desfer l'embolic de societats i consorcis, per estalviar més de 300.000 euros l’any”. També es vol reduir burocràcia, agilitzar els tràmits i les resolucions i “recuperar la motivació dels treballadors municipals”.

CiU


L’alcalde de la Seu i candidat a la reelecció, Albert Batalla, assegura que CiU té un “compromís total i personal” per mantenir els llocs de treball i la qualitat assistencial del Sant Hospital. Batalla ha fet una crida a “no polititzar l’hospital” i ha instat a assumir aquest compromís a la resta de partits i a les persones amb responsabilitats al centre.

En aquest sentit, el cap de llista de CiU ha acusat el PSC-Progrés de “crear mala maror” i de “difondre mentides” amb relació a les mesures d’estalvi previstes al centre mèdic.

Pel que fa a les previsions de futur, CiU es compromet a construir la residència de gent gran i ubicar el nou CAP als antics garatges d’Alsina Graells.

La formació nacionalista també proposa una aliança estratègica amb els Hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria.

ERC

El número 4 d’ERC i tècnic forestal, Francesc Viaplana, ha destacat les millores en medi ambient, com ara el compliment de l’agenda 21, el manteniment de lleres per prevenir aiguats i l’estalvi del 30% en l’enllumenat públic amb noves bombetes, o bé la promoció de mecanismes d’estalvi d’aigua a les llars, que ha permès reduir el consum en 13 milions de litres.

En aquesta línia, Viaplana ha explicat nous projectes com ara la construcció d’una bassa al pla de les Forques per actuar ràpidament en cas d’incendi forestal.

Esquerra també proposa una rampa d’accés al riu per facilitar la pesca a discapacitats, l’adequació de zones d’observació de la natura i la unificació de la senyalització dels senders.

ICV

ICV celebra aquest dimarts la reunió amb veïns de Castellciutat. Antoni Viñals proposa que l'Ajuntament reconegui oficialment la identitat del poble i que tinguin un tracte especial, amb el dret a gestionar directament una part dels diners destinats al poble.

ICV també proposa fer un aparcament a sota el Rastillo, connectat amb ascensor amb el centre de Castellciutat.

Mostrar formulari de contacte