Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Foment adjudica la construcció de les rotondes de l'N-260 a Castellciutat

Foment adjudica la construcció de les rotondes de l'N-260 a Castellciutat

És un dels últims tràmits per fer realitat els reivindicats passos giratoris en l'accés a la Seu. El pressupost de les obres ascendeix a més d'1 milió d'euros. Albert Batalla destaca la importància de l'obra per millorar la seguretat viària
Entrada de l'N-260 a la Seu
26/11/2015 12:55

El Ministeri de Foment ha formalitzat, segons ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat, les obres per a la construcció de les dues rotondes previstes a la carretera N-260, al tram d'entrada a la Seu d'Urgell des de Castellciutat. El pressupost dels treballs ascendeix a 1.017.464 euros. La intervenció tindrà lloc entre els punts quilomètrics 228,6 i 227,1.

L'origen del tram es troba a la intersecció amb l'accés a l'Hotel El Castell i el nucli de Castellciutat. Les obres es duran a terme fins al pont de la carretera sobre el riu Valira, coincidint amb l'entrada al casc urbà de la capital urgellenca. L'objectiu del projecte és millorar la seguretat a la via. A més a més de les glorietes, també està prevista la rehabilitació del ferm i la inclusió d'una vorera per a vianants entre les dues rotondes. Així mateix, el planejament inclou l'adequació d'un mirador i la reordenació de defenses i voreres del pont.

Satisfacció de l'Ajuntament de la Seu

L'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha manifestat en relació amb l'adjudicació de les obres que aquest nou pas és el previ a la construcció de les rotondes. En aquest sentit, Batalla espera que "els treballs s'iniciïn ben aviat, després de les festes de Nadal'. Així mateix, ha recordat que des del consistori urgellenc s'ha insistit i treballat perquè les glorietes es tiressin endavant i ordenessin l'entrada oest de la Seu. "Serà una millora important pel que fa a la seguretat, tant per Castellciutat com per la capital urgellenca”, ha dit.

Més de 14.000 vehicles diaris

L'N-260, en el seu accés a la població de la Seu d'Urgell per l'oest, registra una mitjana de trànsit de 14.000 vehicles al dia que travessen les dues interseccions. En el punt quilomètric 228,5, en un canvi de rasant, hi ha una entrada a un camí agrícola, al nord, i dos accessos a un hotel i al poble de Castellciutat, al sud.

Al punt quilomètric 228,0, a la vora del pont sobre el riu Valira que dirigeix al nucli urbà de la Seu d'Urgell, al llarg de 60 metres del flanc nord de l'N-260 existeix una zona d'accessos a una àrea industrial que no disposa de cap tipus de canalització per al trànsit. Al costat sud hi ha una entrada a un altre camí agrícola.

Mostrar formulari de contacte