Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Foment reobre al trànsit el vell túnel de Vielha per al transport de matèries perilloses

Foment reobre al trànsit el vell túnel de Vielha per al transport de matèries perilloses

Es va tancar a la circulació amb l'entrada en servei de la nova galeria, el desembre del 2007 Continuen els estudis per convertir la carretera N-230 en l'autovia A-14
01/07/2011 12:22

Foment ha reobert aquest matí el túnel vell de Vielha destinat al pas de vehicles amb matèries perilloses. La infraestructura va quedar en desús el 2007, amb l'entrada en servei del nou túnel. Ara, però, es tornarà a utilitzar per reduir la perillositat a la N-230, una carretera on es registren nombrosos accidents. La reobertura havia estat sol.licitada en reiterades ocasions pel Conselh Generau d'Aran.

Les obres per reobrir al trànsit el túnel vell, que han durat prop d'un any i mig, han inclòs la millora dels accessos, amb la construcció d'un pas inferior per sota de la N-230 que permet que els vehicles de matèries perilloses puguin incorporar-se al seu carril sense necessitat d'envair el carril de sentit contrari, com passava fins ara. També s'han dut a terme desviaments provisionals i mesures mediambientals.

Segons informa l'ACN, així mateix, per motius de seguretat, el nou túnel només permetrà el pas d'un sol vehicle amb matèries perilloses a la vegada. És per això que s'ha instal·lat un sistema semafòric automatitzat que regularà la circulació per l'interior de la infraestructura que, alhora, servirà com a galeria d'evacuació en cas de necessitat.

El subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Ángel Flores, ha destacat que l'entrada en servei de l'antic túnel de Vielha per a matèries perilloses comportarà "un avantatge pel trànsit de vehicles normals". Flores també ha explicat que durant el 2010 es va registrar un trànsit diari de 21 camions carregats amb matèries perilloses, entre les que destaquen els combustibles, gasos liquats i lleixius.

Foment segueix els estudis i treballs de construcció de l'autovia entre Lleida i la Val d'Aran

En un altre ordre de coses, el Ministeri de Foment segueix amb els estudis i treballs per convertir la carretera N-230 en l'autovia A-14, des de Lleida fins a Sopeira. Segons el ministeri es troben molt avançades les obres del tram Roselló - Almenar, mentre continuen els estudis per el condicionament des de Sopeira fins al túnel de Vielha i des d'aquest, fins a la frontera amb França.

Per altra banda, també s'està desenvolupant un nou projecte que millorarà la plataforma i les característiques de la carretera entre la boca Nord del túnel fins l'entrada a Vielha, des dels quilòmetres 157,04 al 163,00, projecte que es troba en fase de tramitació del procediment ambiental necessari.

Mostrar formulari de contacte