Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Fòrum obert a tothom per preparar el pla Impulsa 2026 de la Seu i l'Alt Urgell

Fòrum obert a tothom per preparar el pla Impulsa 2026 de la Seu i l'Alt Urgell

Les propostes veïnals es recolliran a la trobada prevista per aquest dissabte al matí al CETAP. El projecte ha de determinar els principals objectius per al futur socioeconòmic de la ciutat i la comarca
Impulsa 2026
20/04/2018 11:37

El CETAP-Telecentre viurà aquest dissabte, de 2/4 de 9 del matí a les 2 del migdia, un Fòrum obert a la ciutadania perquè tothom qui ho desitgi presenti propostes per al Pla Estratègic de l’Alt Urgell i la Seu d’Urgell, Impulsa 2026. Per participar-hi només cal confirmar-la prèviament a través del lloc web www.impulsa2026.cat/forum o bé trucant al telèfon 973 355 798.

El programa previst consistirà en una primera taula amb la participació dels experts Xavier Marcet, especialista en estratègia territorial; Lourdes Viladomiu, economista, professora de la UAB experta en desenvolupament local; i Ricard Font, secretari de Territori i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Després, els participants s’organitzaran en quatre grups de treball, coincidents amb les grans línies que sorgeixen de la diagnosi: Línia 1: empresa i noves oportunitats de negoci; Línia 2: planificació urbanística, infraestructures i serveis al territori; Línia 3: destinació turística atractiva i diferenciada; i Línia 4: programes que fomentin l’ocupació, l’atracció i la retenció de talent.

Tot seguit, i novament en sessió plenària, es farà la recopilació de les idees presentades, amb la possibilitat que s’hi presentin noves propostes d’actuació. La jornada es clourà amb la presentació de les conclusions.

Reunions de preparació

Impulsa 2026 ja ha conclòs la diagnosi del projecte, la qual es pot consultar a la seva pàgina web (www.impulsa2026.cat/documents) i s’han realitzat dues sessions de treball per entrar en la fase de concreció d’actuacions. Això inclou una sessió amb els regidors de l’ajuntament de la Seu d’Urgell i un esmorzar de treball amb el sector empresarial de la comarca, aquesta mateixa setmana.

Des que es van iniciar els treballs per a l’elaboració de la diagnosi de l’IMPULSA2026, s’han realitzat nombroses accions de comunicació i participació, entre les quals destaquen: 47 entrevistes amb agents del territori, 11 sessions de treball grupals amb agents públiques i privats i 28 enquestes a ambaixadors de l’Alt Urgell, a més de tres sessions al Consell d’Alcaldes i dos actes de presentació pública del projecte, una a la Seu d’Urgell i una altra a Oliana. A més a més, s’han rebut 49 respostes a l’enquesta realitzada al teixit empresarial i 18 propostes a partir dels espais de participació de la pàgina web. Fins ara 245 persones s’han implicat en el projecte.

El Pla Estratègic de l’Alt Urgell i la Seu és una iniciativa liderada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Lleida. El document de diagnosi és una radiografia de la comarca, i de la seva capital, a nivell socioeconòmic, cosa que permet entrar en la fase de concreció de propostes per planificar i prioritzar les futures línies d’actuació.

Mostrar formulari de contacte