Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Francesc Armengol presenta la nova formació Futur per Puigcerdà, que concorrerà a les properes eleccions municipals

Francesc Armengol presenta la nova formació Futur per Puigcerdà, que concorrerà a les properes eleccions municipals

La candidatura s'ha creat perquè consideren que la capital cerdana s'ha estancat i "necessita una sacsejada urgent". Entre els seus objectius hi ha projectes de renovables, habitatge protegit i reforçar la neteja i la seguretat
Presentació, a la Colònia Simón, del projecte Futur per Puigcerdà
18/11/2022 18:15

Puigcerdà comptarà amb una nova llista per a les eleccions municipals del mes de maig vinent. Aquest dijous s'ha presentat Futur per Puigcerdà, nova plataforma local que concorrerà per primera vegada als comicis de la capital cerdana i que ja té definit el candidat a l'alcaldia: Francesc Armengol. L'empresari i enginyer cerdà, acompanyat de tots els impulsors de la candidatura, ha presentat el projecte al barri de la Colònia Simon, que ha marcat el punt de partida d'un conjunt de reunions que duran a terme des d'ara per explicar la seva nova proposta política a la població.

Francesc Armengol ha justificat la creació de Futur per Puigcerdà perquè considera que "Puigcerdà necessita un canvi i no pot esperar més, ha de ser ara". El nou cap de llista creu que la capital cerdana "s’ha estancat i necessita una sacsejada urgent". En aquest sentit, tot i agrair la feina feta els darrers anys per l'actual alcalde, Albert Piñeira, veu l'actual model "esgotat" i entén que "aquesta també és una percepció que té la ciutadania, que les darreres setmanes ha mostrat el seu suport i la seva il·lusió per un projecte compromès, valent i sensible com el de Futur per Puigcerdà". Armengol afronta com "un repte" el fet de "rebre aquest suport, fins i tot abans d’haver-nos presentat", i ho veu "sobretot com un gran estímul per fer les coses bé i estar a l’alçada".

Tot i que la candidatura a l'alcaldia ja la tenen definida, el cap de llista ha assegurat que volen impulsar "un estil de lideratge compartit i no unipersonal". I quant als objectius principals que creu que necessita la vila, assenyalen "projectes en energies renovables, crear habitatge protegit i reforçar els punts vitals de la gestió municipal, com la neteja i els cossos de seguretat". A més a més, volen "defensar la cohesió social i la igualtat entre barris", motiu pel qual han escollit la Colònia Simon per presentar-se.

Llibertat per pactar

Un altre tret distintiu que ha volgut destacar Francesc Armengol és "el fet d’anar per lliure", perquè considera que aquest format els dóna "tota la llibertat per prendre decisions", incloent-hi "la decisió de poder teixir les complicitats que creiem oportunes en cada moment pel bé de Puigcerdà i de la comarca”. És a dir, que es mostren oberts a decidir els possibles pactes postelectorals sense haver de dependre de directrius de partits polítics d'àmbit general.

En l'acte a la Colònia Simon, els membres de l’equip han conversat amb els veïns i han avançat que les setmanes vinents començaran les reunions amb el teixit associatiu. En la mateix línia, han creat la seva pàgina web i hi han obert una bústia de suggeriments per consultar dubtes i proposar idees.

Recuperar el lideratge de la vila

Entre els impulsors de Futur per Puigcerdà també hi ha el tècnic esportiu i entrenador de bàsquet Cesc Senpau, juntament amb Jaume Riera, Celso Llombart i Nerea Espada. Els quatre, assenyalen, són "una petita part d’un gran equip transversal, valent i amb experiència per gestionar els principals problemes de Puigcerdà". Tots ells volen "tornar a convertir Puigcerdà en una vila de referència, de la que tots els veïns i veïnes se sentin orgulloses".

Francesc Armengol és enginyer de telecomunicacions i consultor tècnic de gaming. A banda de la seva activitat professional, ha estat cofundador de l'associació Empresariat Cerdanya, que presideix actualment i que aglutina bona part del teixit de petita i mitjana empresa de la comarca. També va impulsar l'Associació Universitària de Cerdanya, entitat que ha presidit des de la seva creació, l'any 1998, i fins aquest any. L'AUCer organitza des de fa més de dues dècades la Universitat d'Estiu Ramon Llull Puigcerdà, conjuntament amb l'Ajuntament i la URL, i promou activitats culturals, educatives i solidàries al llarg de l'any.

Mostrar formulari de contacte