Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Francesc Viaplana i Gisela Sellés, entre els membres del nou Consell de Governs Locals de Catalunya

Francesc Viaplana i Gisela Sellés, entre els membres del nou Consell de Governs Locals de Catalunya

L'òrgan representatiu, format per 93 electes, s'estrena amb la presència també de Maria Pilar Cases, Juan Antonio Serrano, Gerard Sabarich, Maria José Erta i Amador Marqués. El seu objectiu és representar els municipis i les vegueries davant les institucions de la Generalitat
Constitució del Consell de Governs Locals de Catalunya, al Saló de Cent de Barcelona (Foto: DdL)
02/02/2022 19:05

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana (ERC), i l'alcaldessa de Cava, Gisela Sellés (CUP), formen part des d'avui del plenari del Consell de Governs Locals de Catalunya, que ha celebrat la seva reunió constituent al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L’òrgan es recupera, després de set anys inactiu, amb l'objectiu principal de "representar els municipis i vegueries davant les institucions de la Generalitat". L'acte ha estat encapçalat per la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; el secretari de Governs Locals i de relacions amb l’Aran, David Rodríguez, i la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells.

Viaplana i Sellés seran dos dels 7 representants de l'Alt Pirineu i Aran que formaran part d'aquest nou consell. Pel que fa a la formació que compta amb més representants, ERC, entre els 29 que han designat també hi ha l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases. De la seva part, el PSC té 27 representants, entre ells els batlles de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, i d'Es Bòrdes, Amador Marqués. Junts hi tindrà 20 membres, que inclouen l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i l'alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta. I la CUP en té 6. De la seva part, els Comuns tenen 11 representants, dels quals no n'hi ha cap ni de l'Alt Pirineu i Aran ni tampoc de la regió de Lleida. Les xifres es defineixen d'acord amb els resultats de les darreres eleccions municipals.

Entre els membres nats del nou òrgan també hi ha els presidents de les diputacions provincials. El de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha recordat que el Consell de Governs Locals, creat per l’Estatut, "ha d’ésser escoltat en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afecten de manera específica les administracions locals" Per això ha recalcat que “és important que el món local pugui traslladar la seva realitat directament al govern de la nació per tal de no perdre la sensibilitat municipal en la redacció de lleis i la pròpia acció executiva”. Segons Talarn, "el país el fem sencer des del municipalisme, que és l’administració més propera a la ciutadania i qui millor pot copsar les necessitats més peremptòries per millorar el dia a dia de totes les persones”.

D'altres membres nats de l'òrgan són l’alcaldia de Barcelona i els presidents de les dues pricipals entitats municipalistes catalanes (Asssociació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya). També hi ha una comissió permanent, limitada a 20 membres, que presidirà l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i que compta també amb Maria Pilar Cases i amb la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte