Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Francesc Viaplana pregunta a José Crespín per l'estat del projecte de rotonda a l'N-260 a Montferrer

Francesc Viaplana pregunta a José Crespín per l'estat del projecte de rotonda a l'N-260 a Montferrer

El subdelegat assegura que el pas giratori, reivindicat des de fa dècades, es construirà "ben aviat". L'alcalde de la Seu ha exposat que l'N-260 requereix "una inversió molt més gran" que les que hi ha previstes a curt termini
Reunió entre Francesc Viaplana i José Crespín
08/11/2022 13:50

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha rebut aquest dilluns el subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, en una visita institucional a l'Ajuntament urgellenc. El subdelegat ha informat a l'alcalde urgellenc que aquesta primavera vinent s'asfaltarà el tram de la carretera N-260 entre el Pont de Bar i Adrall. Aquest mes passat el Ministeri de Transports ja va anunciar la realització d'una actuació a fons per millorar l'estat del ferm de l'Eix Pirinenc en aquesta àrea, al voltant de la Seu.

Sobre aquesta obra, Viaplana ha valorat bé l'actuació però ha expressat a Crespín que "l'N-260 requereix una inversió molt més gran" i que "les valls del Pirineu s'han de connectar transversalment", una funció que considera que actualment "els ports de muntanya no compleixen: ni la Collada de Toses, ni el Port del Cantó ni molt menys el de Perves".

Encara en relació amb l'Eix Pirinenc, en aquesta reunió el batlle urgellenc ha posat èmfasi en una de les obres més reivindicades des de fa dècades a l'Alt Urgell: la construcció d'una rotonda a la cruïlla de Montferrer. Viaplana ha recordat que aquesta actuació "ja fa anys que està als pressupostos però no s'executa". Sobre aquest punt Crespín ha respost tot assegurant "es construirà ben aviat".

La Seu demana el conveni sanitari amb Andorra i la reducció de preu del bus

Més enllà de les carreteres, Francesc Viaplana ha posat damunt la taula la necessitat d'un conveni sanitari amb el Principat d'Andorra per tots aquells serveis, com ara UCI i especialistes, que es puguin derivar a l'Hospital de Meritxell, per evitar així als habitants de l'Alt Urgell els llargs i costosos desplaçaments a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L'alcalde ha recordat que ja s'han fet gestions per fer-ho possible i que ara la pilota és al llosat del Ministeri de Sanitat, per la qual cosa ha demanat que aquesta reivindicació "es desencalli". 

Finalment, el mandatari municipal ha remarcat a José Crespín la necessitat que el govern de l'Estat faciliti una reducció tarifària i un augment de freqüències del transport públic que enllaça la capital de l'Alt Urgell amb Andorra. Viaplana ha recordat que aquest "és un transport internacional i les competències són estatals", atès que la concessió depèn dels governs espanyol i andorrà.

Entrevista a RàdioSeu

Abans de la reunió amb Francesc Viaplana, José Crespín també ha visitat els estudis de RàdioSeu, on ha estat entrevistat per repassar aquests i d'altres temes relatius a la Seu, l'Alt Urgell i el Pirineu. Enllaç al podcast: https://alacarta.radioseu.cat/programs/entrevistadeldia/radioseu_podcast_13235

Mostrar formulari de contacte