Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Front comú per demanar la millora del finançament local

Front comú per demanar la millora del finançament local

L'ACM, la Diputació, alcaldes i Consells Comarcals sol.liciten al Govern que atengui les necessitats dels municipis Denuncien que els consistoris han d'oferir serveis que no són competència seva i que no disposen dels recursos per a fer-ho
Diputació - Trobada alcaldes 10.2011
20/10/2011 10:20

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Diputació de Lleida, alcaldes i presidents de consells comarcals de la demarcació, han fet una crida de forma conjunta tant a l'Estat com a la Generalitat perquè atenguin "d'una vegada per totes" el problema del finançament local. Els ens locals han recordat que molts dels serveis que han d'oferir els ajuntaments no són competència seva i, per això, han reclamat poder disposar del finançament adequat per tirar-los endavant.

En la trobada, alcaldes i representants polítics han defensat que aquesta qüestió ha de ser "el cavall de batalla de les entitats municipalistes durant els pròxims quatre anys", sobretot, "en el context econòmic actual".

En nom de les entitats presents en la trobada, que s'ha dut a terme a la Diputació de Lleida, el president d'aquesta institució, Joan Reñé, ha reclamat la unitat dels ens locals per reclamar la llei de finançament local i ha descartat que els consistoris hagin de deixar de donar els serveis.

D'altra banda, per Reñé, "les administracions locals han de saber prioritzar on destinen els recursos de què disposen, tenint en compte que aquests han baixat". Per això, ha defensat que "les obres i inversions s'hauran de retardar fins que es puguin portar a terme i potenciar l'atenció a les persones".

Necessitat d'un nou marc fiscal entre Catalunya i l'Estat

Per la seva banda, el president de l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Miquel Buch, ha remarcat que el món local ha de buscar la unitat i "ha de dir prou". Miquel Bruch creu que el debat sobre si els ajuntaments estan o no mal finançats és evident.

Segons el president municipalista, "la pregunta clau és quina administració ha de regular el que pertoca als ajuntaments i, sobretot, qui ho paga". En aquest sentit, sol.licita al Govern el desenvolupament de la Llei de finançament local que recull l'Estatut, remarcant que hauria d'anar acompanyada d'un pacte fiscal entre Generalitat i Estat.

Els representants del món local han participat aquest dimecres en una trobada a la Diputació de Lleida i, posteriorment, han visitat el Saló internacional d'equipaments i serveis municipals, Municipàlia, que aquests dies se celebra a Lleida.

Mostrar formulari de contacte