Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gairebé un centenar de persones participen en la 1a Trobada al Port de Boet

Gairebé un centenar de persones participen en la 1a Trobada al Port de Boet

L'activitat neix amb l’esperit de rememorar els importants intercanvis que existien entre els veïns de l’Ariège i de la Vall Ferrera

30/08/2011 11:50

Aquest diumenge, 28 d'agost, s'ha celebrat la I Trobada al Port de Boet. Un centenar de persones es van acostar fins aquest pas fronterer entre l’Ariège i la Vall Ferrera, a més de 2.500 metres d’altitud. D'aquesta manera, els participants van rememorar els intercanvis històrics entre francesos i catalans a través d’aquesta frontera natural.

L’ascensió al Port de Boet és més dura per la vessant francesa, ja que s’han de superar 1.000 metres de desnivell amb una caminada d’unes 4 hores. Tanmateix, l’esforç dels participants es va veure recompensat per la possibilitat d’assaborir un generós assortit de productes locals, tant francesos com catalans, entre els quals destacava la gran varietat de formatges i melmelades portats des de l’Ariège o els embotits i la ratafia catalanes. L'acte festiu va estar amenitzat per la música d’un acordió.

La col•laboració transfronterera ha estat fruit de la cooperació entre diferents entitats. Pel que fa a la vessant francesa, hi ha participart l’equip del Parc Natural Regional dels Pirineus Ariegesos, així com membres de l’Associació d’Amics del Parc i del Comú d’Auzat. En relació amb la representació catalana, han format part de l’organització de la trobada l’equip del Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Associació pel Patrimoni de la Vall Ferrera i els Ajuntaments d’Alins i l’EMD d’Àreu.

Els promotors de la 1a Trobada al Port de Boet han expressat la voluntat de repetir l’acte l’any vinent.

Mostrar formulari de contacte