Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Georgina Boix fa una xerrada sobre el treball de recerca 'Història d'una vida estroncada per la Guerra Civil'

Georgina Boix fa una xerrada sobre el treball de recerca 'Història d'una vida estroncada per la Guerra Civil'

L'estudi relata la vida del seu besavi i la seva persecució com a republicà. L'acte es farà aquest dijous, 13 de setembre, a les 19 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò

Georgina Boix i Jordi Nistal, després de rebre la menció de la UB (Foto: Institut Joan Brudieu)
Georgina Boix i Jordi Nistal, després de rebre la menció de la UB (Foto: Institut Joan Brudieu)
12/09/2018 17:45

La sala de plens de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò acollirà aquest dijous, 13 de setembre, a les 19 hores, la presentació del treball de recerca "Història d'una vida estroncada per la Guerra Civil", que explica la història d'un republicà de Burgos que fugint de la repressió franquista decideix venir a viure a Catalunya.

L'estudi, fet per Georgina Boix i tutoritzat per l'historiador urgellenc Jordi Nistal, ha rebut enguany una menció honorífica de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, a més d'haver estat premiat als Treballs de Recerca sobre la Memòria Històrica de la Universitat de Vic. La xerrada és oberta al públic.

En el treball de recerca, Georgina Boix relata les vivències del seu besavi, la seva persecució com a republicà i les desgràcies que va patir durant la Guerra Civil, la seva estada a Badalona i la Seu d’Urgell, a més del temps que va estar en el camp de refugiats d’Argelers, al Rosselló. El monogràfic descriu de forma detallada la realitat històrica que moltes persones van viure durant la Guerra Civil espanyola i la postguerra, aportant una exhaustiva documentació.

Mostrar formulari de contacte