Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gerard Moliné exposa al Museu de Ceràmica de Barcelona

Gerard Moliné exposa al Museu de Ceràmica de Barcelona

La mostra "Argila. Disseny i Creació" es pot veure fins al 24 de setembre al Palau Reial de Pedralbes Les creacions reflecteixen el disseny i la transformació d'objectes tradicionals
Gerard Moliné - Cartell exposició Argila
20/03/2012 09:58

Aquest dimarts, 20 de març, s'inaugura al Museu de Ceràmica de Barcelona l'exposició "Argila. Disseny i Creació", del dissenyador urgellenc Gerard Moliné. La mostra es podrà veure fins al 24 de setembre, de dimarts a diumenge, de les 10 i fins a les 18 hores.

La proposta artística inclou creacions en les que es reflecteixen dues de les tendències professionals de Moliné: el disseny i la transformació d'objectes tradicionals, a més de l'experimentació i l'elaboració creativa a partir de l'observació i la utilització d'un mateix material, l'argila.

En un vídeo, l'artista recull el procés de creació, des del moment que s'extreu del seu àmbit natural, fins a l'erosió i la dissolució ocasionada per l'aigua, la seva mal.leabilitat a les mans del terrissaire o el seu enduriment quan entra en contacte amb el foc.

Segons explica la conservadora del Museu de Ceràmica de Barcelona, Maria Antònia Casanovas, tot i que Moliné no és terrissaire, ni un artista ceramista, "sí que és un creatiu d'última generació interessat en els materials que han fet servir tradicionalment els artesans". En aquest sentit, subratlla l'atracció del dissenyador urgellenc per l'argila i "la seva capacitat de transformació i expressivitat".

Durant els sis mesos que durarà l'exposició, ubicada al Palau Reial de Pedralbes, es veuran canvis en les seves creacions. Per aconseguir l'objectiu de vincular la tradició a la nova creació, Moliné ha col.laborat amb 17 terrissaires que treballen diferents tècniques.

Mostrar formulari de contacte