Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gerri de la Sal estrena el primer restaurant japonès del Pallars Sobirà

Gerri de la Sal estrena el primer restaurant japonès del Pallars Sobirà

Els propietaris, Kenya Nakamura i Anna Peraire, han abandonat Barcelona i s'han establert al Pirineu després que en plena pandèmia van decidir fer un canvi de vida. El nou projecte ofereix l'essència de la cuina nipona però ha incorporat productes locals

Kenya Nakamura i Anna Peraire, a la porta del nou restaurant japonès Wagokoro, a Gerri de la Sal (Foto: ACN)
Kenya Nakamura i Anna Peraire, a la porta del nou restaurant japonès Wagokoro, a Gerri de la Sal (Foto: ACN)
12/02/2021 12:50

La cuina japonesa ha aterrat al Pallars Sobirà de la mà del cuiner japonès Kenya Nakamura. Amb la seva companya Anna Peraire, tenien ganes d'un canvi de vida, i en plena pandèmia van decidir canviar Barcelona per Gerri de la Sal. Així, en aquest petit poble, de tot just un centenar de veïns, ara fa unes setmanes hi van obrir el restaurant Wagokoro, que en japonès significa "esperit" o "essència japonesa". I és exactament això el que ofereixen als seus comensals.

Segons ha explicat la parella a l'ACN, per començar han dissenyat un menú que transportarà els clients al Japó "gràcies als sabors, olors i manera de servir". Anna Peraire ha assenyalat que volen mantenir la línia de treball i servei que ja tenien a Barcelona, i que quan estan al restaurant només s'adona que està al Pallars quan mira per la finestra i veu el riu Noguera Pallaresa i el característic pont romànic de Gerri de la Sal.

L'Anna i el Kenya han aprofitat la planta baixa d'una casa familiar per obrir el restaurant. Es tracta d'un espai reduït, amb decoració molt senzilla i on "l'important és la cuina, la matèria primera i una manera de servir sense presses ni esperes", indiquen. Els comensals, asseguts a una barra japonesa, poden observar com Nakamura prepara cada plat del menú degustació Omakase, que en japonès significa "confiar" o "posar-se en mans del xef". I s'hi pot gaudir en cada plat de la tècnica del Tezukuri (elaborat de forma artesanal).

Aliments del Pallars

El cuiner japonès establert a Catalunya ha incorporat al seu nou menú alguns productes pallaresos, com pot ser la truita de Tavascan, la vedella ecològica del Pirineu o alguns formatges. Els combina amb els que són propis de la cuina japonesa, com algues, salsa de soja, sake, mirin, vinagre d'arròs, miso o katsuobushi, que li permeten mantenir l'essència de la cuina nipona.

 

Mostrar formulari de contacte