Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gestió de Serveis Sanitaris, pionera a Catalunya a incorporar la figura del Defensor del Personal

Gestió de Serveis Sanitaris, pionera a Catalunya a incorporar la figura del Defensor del Personal

L'empresa que gestiona l'Hospital del Pallars escull el doctor Joan Viñas com a nou representant per a propostes del personal i de centres vinculats. El model es provarà al llarg dels dos anys vinents
Joan Viñas (Foto: GSS)
22/03/2022 17:55

El Consell d'administració de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), que gestiona l'Hospital Comarcal del Pallars, ha acordat instaurar la figura del Defensor del Personal, càrrec per al qual ha estat designat el doctor Joan Viñas Salas. Aquest perfil de representant, anomenat també 'Ombudsperson', serà pioner al sistema sanitari de Catalunya i de l'Estat, motiu pel qual la seva implantació té caràcter experimental i una durada de dos anys.

Viñas va ser rector de la Universitat de Lleida (UdL) entre els anys 2003 i 2011. Al 2018 va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi. Pel que fa a GSS, és una empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut que, a més de l'hospital de Tremp, també gestiona l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida.

El Consell d'Administració ha aprovat el protocol que estableix les funcions, el procediment i els principis d'actuació del Defensor del Personal. Haurà de defensar les propostes i iniciatives en l'àmbit laboral, docent i de recerca; millorar la defensa dels drets del personal dels centres i serveis dependents de GSS; promocionar el benestar el bon clima laboral, i mediar en la prevenció i resolució de conflictes.

Qualsevol persona que presti serveis a GSS es podrà adreçar al Defensor per formular les observacions o peticions que consideri procedents i també podrà requerir de la seva mediació, en aquelles matèries en què no estigui prevista aquesta possibilitat. Joan Viñas podrà formular al Consell d'Administració les recomanacions o suggeriments que cregui oportuns o proposar mesures per millorar el servei. El Defensor del Personal té autonomia plena i el seu càrrec no està remunerat. En un futur, si es demostra la utilitat d'aquesta figura en el sistema sanitari, es pot estendre a d'altres proveïdors.

Mostrar formulari de contacte