Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gilabert assisteix a la Festa de la Vedella de Vilamitjana

Gilabert assisteix a la Festa de la Vedella de Vilamitjana

El president de la Diputació ha fet aquest dissabte una visita al municipi de Montferrer i Castellbò En una trobada amb alcaldes de la Cerdanya s'anuncia la licitació de les obres de la carretera de Bellver a Balltarga, a la C-16
Festa de la Vedella de Vilamitjana - 2010
31/05/2010 11:57

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha fet aquest dissabte una visita institucional al municipi de Montferrer i Castellbò, on ha estat rebut al consistori per l’alcalde Ramon Fierro. Gilabert ha visitat a Montferrer les obres al consistori, la Farinera i l’església. Pel que fa a Castellbò, el president de la Diputació de Lleida també ha visitat les obres de la Col•legiata i de l’antic Castell, propietat de l’ens provincial.

Gilabert, que també ha estat al Golf d’Aravell, s’ha desplaçat fins a Vilamitjana per participar a la Festa de la Vedella, una tradició que aplega cada any gairebé 300 persones. Els cuiners de l'esdeveniment fan coure la vedella durant gairebé un dia sencer en una graella especial. La carn que se n'obté és tendra i saborosa i la degustació representa una gran festa de germanor per al poble.

Visita a la Cerdanya

Abans de la visita a Montferrer i Castellbò, Gilabert va anunciar en una trobada a Martinet amb els alcaldes de la Cerdanya que la Diputació de Lleida adjudicarà la millora de la carretera LP-4033a de la N-260 (Bellver de Cerdanya) a la C-16 (Balltarga) abans d’un mes. El pressupost de les obres seria de 1.300.000 euros i el termini d’execució d’onze mesos.

Gilabert ha remarcat la importància d’aquesta actuació, que contempla el condicionament, l’eixamplament, la millora i la pavimentació asfàltica de la via del quilòmetre 0,9 al 2,5, corresponent al tram final de la zona urbana de Bellver a la C-16. El trajecte pertany a l’antiga carretera que anava de Bellver a Alp i que va quedar seccionada amb la construcció del ramal de la C-16 entre el Túnel del Cadí i la N-260.

Les obres també inclouen la millora de diferents accessos a camins que porten a les urbanitzacions al voltant de la carretera. S’optimitza també l’accessibilitat i la connexió a la carretera municipal que porta a Pedra, Bor i Riu de Cerdanya, construint una rotonda de connexió. També es preveu reconstruir un camí per vianants i una via per a ciclistes paral•lela i separada de la carretera, en una zona de domini públic. La carretera passarà dels sis metres actuals a vuit.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert ressalta que es tracta d’una de les carreteres amb més trànsit de la Diputació al Pirineu amb una IMD de gairebé 1.300 vehicles/dia.

Mostrar formulari de contacte