Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gilabert inaugura la millora de la carretera LV-5052 entre la N-230 i Vilac

Gilabert inaugura la millora de la carretera LV-5052 entre la N-230 i Vilac

30/07/2010 09:59

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha inaugurat aquest dijous les obres de condicionament, eixample, millora i pavimentació de la carretera LV-5052, concretament del tram que va de la N-230 a Vilac.

A finals dels anys 60, la Diputació de Lleida va fer en aquesta carretera una obra molt important que va consistir en la pavimentació asfàltica en fred del que fins llavors era un camí de terra. Aquesta millora va ser revolucionària en el context de la seva època, ja que fou la primera carretera de l’Aran que es va pavimentar de forma moderna. Ara, la Diputació de Lleida ha tornat a fer una millora important en aquesta carretera, que inclou la modificació del traçat en els revolts més perillosos i la pavimentació de la via.

El tall de cinta inaugural l’ha fet una néta del que fou alcalde de Vilac als anys seixanta, Josep Sarcós i s’ha descobert una placa commemorativa de l’acte, durant el qual el president de la Diputació de Lleida ha entregat una placa d’agraïment a Miquel Rius i Bonet de MIQUEL RIUS SA, un contractista històric que ha treballat molts anys a l’Aran i al Pirineu en general. Es dóna la circumstància que aquesta empresa ha estat l’adjudicatària de l’obra de millora que s’ha inaugurat aquest dijous. Així mateix, va ser l'empresa encarregada de fer la pavimentació asfàltica a finals dels anys 60.

A l‘acte d’inauguració hi ha participat l’alcalde de Vielha, Joan Pau Perdices, i el president de l’EMD de Vilac, José Rella. També hi ha assistit eth conselhèr de Torisme, Comèrç e Transpòrt del Conselh Generau d’Aran, Juan Antonio Serrano, així com d’altres membres del govern de la Diputació de Lleida, com el vicepresident quart, Joan Riu, i el diputat responsable de l’Àrea de Serveis Tècnics i Carreteres, Josep Cosconera, entre d’altres. L’acte també ha comptat amb la presència de diversos alcaldes i presidents d’EMD de poblacions araneses.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert ha destacat la gran qualitat de la carretera inaugurada i ha dit que es tracta d’una inversió de futur d’equilibri de país.

Les obres de millora inaugurades aquest dijous han comptat amb un pressupost d’execució de 960.355 euros.

Visita institucional a l'Aran

L’acte d’inauguració de les obres de condicionament, eixample, millora i pavimentació de la carretera LV-5052 s’ha celebrat en el marc de la visita institucional que el president de la Diputació de Lleida ha fet aquest dijous a la Val d’Aran.

La visita institucional s’ha iniciat a Canejan, on Gilabert ha estat rebut per l’alcalde Joan Carlos Lastera amb qui ha mantingut una reunió de treball. A Canejan el president de la Diputació ha visitat el poble de Sant Joan de Toran on es vol fer una captació d’aigua. Posteriorment, s’ha desplaçat fins a Bossòst, on s’ha reunit amb l’alcalde del municipi Francisco Rodríguez que ha agraït el suport de la Diputació a diverses obres municipals com el cementiri o la remodelació de la Plaça de l’Església.

La visita al territori ha continuat a Es Bòrdes, on el president de la Diputació de Lleida ha estat rebut per l’alcalde Francisco Medan i posteriorment ha inaugurat la carretera LV-5052. Després de l’acte inaugural, Gilabert ha mantingut una trobada amb els alcaldes i presidents d’EMD de la Val d’Aran que han mostrat la seva preocupació pel finançament local i la seva sintonia amb la moció aprovada al Ple de la Diputació de Lleida en la qual es demana al govern de l’Estat espanyol que les entitats locals puguin fer crèdits si no superen el nivell d’endeutament marcat per la llei.

La visita institucional ha finalitzat a Vilamòs, on el president de la Diputació de Lleida s’ha reunit amb l’alcalde del municipi Francesc Castet i ha visitat l’Ecomuseu Joanchiquet.

Mostrar formulari de contacte