Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Gilabert ratifica el ple suport a la constitució de la vegueria pirinenca

Gilabert ratifica el ple suport a la constitució de la vegueria pirinenca

El president provincial constata el posicionament massiu de l'Alt Urgell a favor de la nova divisió La Diputació presenta a Coll de Nargó les noves línies d’ajut a les finances dels municipis

Gilabert - Visita Coll de Nargó
Gilabert - Visita Coll de Nargó
11/02/2010 18:25

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha ratificat el seu ple suport a la creació de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, tot recordant que són més els municipis pirinencs que hi estan a favor que no pas els que hi estan en contra, malgrat que aquests darrers estan rebent més atenció mediàtica.

En la reunió amb els alcaldes a Coll de Nargó, Gilabert ha presentat la línia d’ajuts de la Diputació per enguany, que tenen com a prioritat ajudar a completar el finançament dels ens locals de fins a 3.000 habitants per municipi. Això inclou tots els ajuntaments de l’Alt Urgell tret de la Seu, que entra en un altre pla. També s'ha tractat els plans de salut, que pretenen alliberar els ajuntaments de despesa ordinària.

Quant al debat territorial, Gilabert ha constatat el suport unànime de l’Alt Urgell a la nova administració. Davant d’aquest fet, el president provincial lamenta que “des de la Plana s’estan enviant certs missatges com si la vegueria fos una cosa artificial i que no està a la ment de la gent”. En contraposició, Gilabert assegura: “A la visita que vaig fer ara fa quinze dies al Pallars Sobirà, tots els alcaldes amb qui vaig parlar em van manifestar el seu absolut suport a la vegueria, i avui he trobat la mateixa resposta a l’Alt Urgell”.

Gilabert ha al.ludit novament al rebuig que constata a Lleida tot assegurant: “Com a president de la Diputació, la Llei de Vegueries m’afecta en primera persona, i jo sóc de la Plana, però la meva obligació és defensar igual un poble de l’Alt Urgell que un de la meva comarca”.

Per al dirigent provincial, “no s’ha de tindre una sensació paternalista del territori”, perquè “el centralisme ja fa anys que està caducat” i “tot el que sigui apropar l’administració al ciutadà i als ajuntaments és beneficiós per a la gent”.

De fet, aquest dijous mateix al vespre es produirà la ratificació d’una moció a favor de l’Alt Pirineu per part del ple del Consell Comarcal. Prèviament també s’hi han pronunciat a favor els consells del Pallars Sobirà i del Pallars Jussà i els municipis cerdans de Montellà i Martinet i Lles. En canvi, s’hi han pronunciat en contra la resta de la Cerdanya, l’Alta Ribagorça i, especialment, la Vall d’Aran.

Mostrar formulari de contacte