Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Govern i Progrés de la Seu acorden un pacte d'austeritat pels propers tres anys

Govern i Progrés de la Seu acorden un pacte d'austeritat pels propers tres anys

L’objectiu de l'acord és reduir  un milió d’euros de les despeses municipals La retallada es farà efectiva en el capítol de personal, en el de despesa de béns i serveis corrents i en les transferències i subvencions

Fierro - Ordeig - Pacte d'austeritat
Fierro - Ordeig - Pacte d'austeritat
09/04/2010 14:12

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell reduirà en tres anys un milió d’euros en despesa corrent. L’equip de govern, format per CIU i ERC, i el principal grup de l’oposició, el PSC-Progrés, han acordat un pacte d’austeritat per fer front a la crisi econòmica. La proposta ha estat fruit de més de dos mesos de negociacions.

El tinent d’alcalde d’Hisenda de l’Ajuntament urgellenc, Jesús Fierro, ha indicat avui en roda de premsa que “s’ha aconseguit aparcar diferències polítiques per tal d’assegurar la viabilitat econòmica del consistori”. Per Fierro, “hi haurà un abans i un després arran de la crisi, i ara s’obre un nou període a l’Ajuntament, amb un nou model de gestió”.

Per la seva banda, el portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, s’ha felicitat per haver trobat “punts d’acord i uns mínims per a la reestructuració de les finances municipals, fet que permetrà reajustar la despesa als ingressos reals”. Ordeig considera bàsic que ara es concreti partida per partida els continguts del pacte d’austeritat “per fer front al futur amb garanties”. “S’ha de passar d’una declaració d’intencions a complir els objectius fixats en l’acord, que haurà de controlar una comissió de seguiment”, ha indicat el portaveu socialista.

La reducció de la despesa de l’Ajuntament de la Seu es farà efectiva enguany, aquest 2010, amb una retallada de 250.000 euros. L’any que ve, la reducció hauria de ser de 350.000 euros, mentre que el 2012, es faria efectiva una disminució de la despesa de 400.000 euros més, que hauria de portar “a l’equilibri final de les finances”.

El 50% de la disminució de la despesa afectarà al capítol 1 de personal, a través de la reducció de les hores extraordinàries i de la reestructuració de la plantilla municipal. La retallada també afectarà al capítol 2, on s’hi imputen una part important de la despesa corrent, com ara els lloguers, les activitats culturals, esportives i festives, escoles municipals, entre d’altres. Per últim, es reduirà el capítol 4, amb les transferències corrents (subvencions, ingressos a patronats, mancomunitats i altres).

A més, entre les mesures es preveu aplicar el 75% del romanent de tresoreria de l’exercici 2009 per substituir, en el mateix import, la previsió d’ingrés per dividends de la Societat HIULS. També es preveu una reducció del 5% de les compensacions per assistències a plens i comissions i dels salaris dels regidors i de les assignacions als grups polítics. Així mateix, es contempla la no externalització del servei de neteja viària.

Per Fierro, “la retallada no ha de significar que el consistori redueixi la qualitat dels serveis que ofereix a la ciutadania”. Tot i així ha reconegut que “la feina comença ara i s’haurà de concretar com es duu a terme la rebaixa de la despesa”. “Serà una feina de cirurgians perquè hi ha partides que són inamovibles, però altres sí que permeten cert marge de maniobra”, indica.

A la proposta s’hauran de sumar ara ICV i PP. Recordem que el pròxim dilluns es debatrà a la Seu en el plenari els pressupostos 2010.

Mostrar formulari de contacte