Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Governació compromet 655 noves actuacions a l'Alt Pirineu i Aran

Governació compromet 655 noves actuacions a l'Alt Pirineu i Aran

23/02/2010 11:29

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha realitzat la conferència amb el títol “Inversió local, compromís de govern” a l’Hotel Pessets de Sort (Pallars Sobirà), aquest passat dissabte, 20 de febrer. Davant els responsables de les empreses dedicades al sector de les obres i els equipaments públics, el conseller Jordi Ausàs ha presentat els diferents programes d’actuació del Departament de Governació i Administracions Públiques i els projectes compromesos als municipis de l’Alt Pirineu que estan pendents de licitació.

El conseller Jordi Ausàs ha destacat que “el Departament de Governació i Administracions Públiques s’ha compromès amb un total de 655 noves actuacions als municipis de l’Alt Pirineu i Aran per als propers dos o tres anys, depenent del programa”. Segons ha avançat, “aquestes actuacions suposaran un total de 112 milions d’euros d’inversió al territori, 65 dels quals es realitzaran directament a través de les subvencions que atorga el Departament als ens locals”. El conseller Jordi Ausàs ha remarcat que “la inversió pública és una eina per fer front a la crisi econòmica i contribuir al sosteniment de l’activitat i la recuperació de diferents sectors”.

Ausàs també s’ha referit a la nova organització territorial que impulsa des de Governació, i ha explicat que “amb la implantació de les delegacions de la Generalitat s’ha demostrat que amb eines de gestió més properes s’augmenten les inversions i l’eficiència en l’acció de govern i, ara, amb les vegueries es farà un pas més en el procés de reconeixement i desenvolupament territorials”.

655 noves actuacions a l’Alt Pirineu

Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs ha detallat que el Departament de Governació i Administracions Públiques s’ha compromès amb un total de 547 noves actuacions a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) al Pirineu. Aquestes actuacions realitzades a través del principal instrument de cooperació local de la Generalitat suposaran una inversió total de més de 87 milions d’euros en aquest territori fins al 2012.

Pel que fa als Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder), que tenen com a objectiu incrementar la competitivitat econòmica i el foment de l’ocupació, el Departament de Governació i Administracions Públiques realitzarà un total de 28 nous projectes que suposaran una inversió de més de 16 milions d’euros els propers dos anys.

A través del programa Viure al Poble, per a municipis de fins a 2.000 habitants per millorar la qualitat de vida i el benestar de la població de les zones rurals, a l’Alt Pirineu s’hi invertiran 3 milions d’euros a projectes dels municipis d’Alp, Esterri d’Àneu i Vilaller amb l’objectiu d’afavorir l’activitat econòmica i les iniciatives emprenedores per a la dinamització i el desenvolupament local.

El conseller Jordi Ausàs també ha parlat de les actuacions en els equipaments cívics i les actuacions per al desplegament de les infraestructures de telecomunicacions per al desenvolupament de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Un cicle de trobades a tot el territori

La conferència de Sort ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Sort, Agustí López; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Xavier Pont; el vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Antoni Casanovas, i el coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy.

Amb aquesta conferència, el conseller Jordi Ausàs tanca un cicle de trobades territorials per a explicar amb detall les previsions d’inversió del Departament de Governació i Administracions Públiques per al 2010. A més, amb la voluntat de proporcionar informació pràctica per a les empreses interessades, s’hi ha repartit una relació detallada dels projectes i les actuacions previstes per als proper anys.

Mostrar formulari de contacte