Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Governació construirà una torre de telecomunicacions a Montferrer i Castellbò

Governació construirà una torre de telecomunicacions a Montferrer i Castellbò

La instal·lació servirà per pal·liar deficiències de cobertura de la TDT Els punts d'informació mòbil sobre la televisió digital del Ministeri d'Indústria recorren Vielha e Mijaran i Solsona
TDT
12/03/2010 10:34

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques construirà, en el marc del pla Catalunya Connecta, una nova torre de telecomunicacions a Montferrer i Castellbò per solucionar les deficiències de cobertura de serveis de comunicacions electròniques detectades en aquest municipi.

L’ajuntament de Montferrer i Castellbò cedirà una parcel·la de titularitat municipal per ubicar-hi la torre. Per la seva banda, el Departament de Governació i Administracions Públiques finançarà la infraestructura, que consistirà en una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d’equipaments i les instal·lacions necessàries per al funcionament de la torre.

La nova instal.lació de Montferrer i Castellbó forma part del pla d’extensió dels serveis de comunicacions electròniques Catalunya Connecta, que garantirà que al 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants com a mínim tinguin cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla.

El Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que “la construcció d’infraestructures com la de Montferrer i Castellbó és fonamental per desplegar els serveis de telecomunicacions i garantir la cohesió territorial o, el que és el mateix, que tots els ciutadans tinguin accés a aquests serveis visquin on visquin”.

Punts d'informació mòbil sobre la TDT

En un altre ordre de coses, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha informat que els punts informatius mòbils d'àmbit rural de la TDT recorreran fins al 16 de març els municipis de Vielha e Mijaran i Solsona. El servei romandrà obert als ciutadans de dilluns a dissabte de 9 a 13:30 i de 16 a 19 hores, i diumenges de 10 a 14:30 i de 16:30 a 19:30 hores.

Aquesta actuació s'emmarca en les accions de divulgació del Pla de Comunicació de Proximitat de la Televisió Digital Terrestre que desenvolupa el Ministeri d'Indústria a través de l'Oficina Nacional de Transició a la TDT (ONT). Amb aquesta iniciativa, s'ofereix a la població la màxima informació i suport en el procés de transformació audiovisual.

En aquests punts informatius, un equip de tècnics de l'ONT atendrà personalment les consultes de la ciutadania i informarà del procés d'adaptació de l'antena i la llar, l'equipament necessari a l'habitatge per rebre el nou sistema d'emissió digital i els avantatges que ofereix la TDT, entre altres qüestions.

El Ministeri d'Indústria recomana als ciutadans dels municipis en què es produirà el proper cessament analògic que adaptin la seva antena i llar amb antelació. L'objectiu és que realitzin la substitució de la televisió analògica per la digital amb el temps suficient per garantir l'adaptació i l'antenització de la llar de forma eficaç. Els ciutadans disposen d'un centre d'atenció per a realitzar qualsevol consulta sobre la TDT a través del número de telèfon 901 2010 04 i la pàgina web www.televisiondigital.es.

Mostrar formulari de contacte